Сад Макаби даје Теодосићу 3.000.000 евра!

Чека се одговор српског аса, у Тел Авиву свесни да морају да одреше кесу! Пљуште понуде за Теа, Макаби добија трку? "Понос Израела" поново амбициозно улази у наредну сезону и овога пута је спреман да доведе и српског плејмејкера.

Кошарка 03.07.2019 | 12:45
Сад Макаби даје Теодосићу 3.000.000 евра!
Виртусов покушај није био успешан, Ефес се после озбиљног интересовања зимус повукао, Олимпијакос је доставио нешто боље услове од италијанског клуба и изгледа није ни заголицао машту Милоша Теодосића, који од данас на столу има нову коверту – право из Тел Авива.

Из Израела се може чути да је Макаби отворио нову рунду преговора с капитеном српске кошаркашке репрезентације и досад понудио најбоље услове – уговор вредан 3.000.000 евра. Једина цака је у томе што није у питању чиста двогодишња сарадња, већ је прва година сигурна, а друга је опциона. То значи да би Теодосић у Тел Авиву имао гарантованих 1.500.000 евра.

Иницијатор ових преговора био је бивши тренер Олимпијакоса Јанис Сферопулос, који је тамошњој јавности и потврдио да се воде разговори с Теом.

“Да, преговарамо с њим, али како бисмо довели играче његових квалитета морамо да уложимо озбиљан новац“, признао је Сферопулос.

Разлог зашто су Виртус и његових 2.300.000 евра отпали из рачунице јесте Теодосићева жеља да се поново такмичи у Евролиги. Према Олимпијакосу гаји посебне емоције, али је сума новца за двогодишњи уговор (2.500.000 евра) недовољно велика у овом тренутку. Углавном, финансијски аспекат ће поред такмичарских амбиција клуба имати главну улогу у Теодосићевој коначној одлуци.

Теодосић ће од овог лета поново играти у Европи, али где?

Велики број понуда већ је стигао на адресу српског плејмејкера који још није одлучио која средина је најбоља за њега, а за сада су се спомињала интересовања ЦСКА Москве, Виртус Болоње, Олимпијакоса и најновије - Макабија.

Ову информацију објавио је литвански новинар Андреј Сазонов, који је први имао информацију и да "вајлдкард" Евролиге иде Зениту, што се испоставило као тачно.

Према његовим сазнањима, Макаби је тренутно водећи кандидат за потпис Теодосића пошто су му понудили двогодишњи уговор (односно 1+1) у вредности од 1,5 милиона евра по сезони, што никако није мало.

Тренер израелског Маакбија је Јанис Сферопулос који познаје Милоша Теодосића из Олимпијакоса, када је био асистент у том клубу, док су им се потом путеви раздвојили.

Српски плејмејкер је без клуба од фебруара када је раскинуо сарадњу са Лос Анђелес Клиперсима, а видећемо да ли ће клупски статус решити пре одласка на Мундобаскет, пошто га сви, без обзира на статус "слободног агента", очекују на коначном списку.

Теодосићу се, очигледно, не жури, јер понуде лагано расту... Још би могле да буду и веће ако не потпише пре одласка на Мундобаскет, а у Кини одигра на нивоу свог квалитета...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар