Sad Makabi daje Teodosiću 3.000.000 evra!

Čeka se odgovor srpskog asa, u Tel Avivu svesni da moraju da odreše kesu! Pljušte ponude za Tea, Makabi dobija trku? "Ponos Izraela" ponovo ambiciozno ulazi u narednu sezonu i ovoga puta je spreman da dovede i srpskog plejmejkera.

Košarka 03.07.2019 | 12:45
Sad Makabi daje Teodosiću 3.000.000 evra!
Virtusov pokušaj nije bio uspešan, Efes se posle ozbiljnog interesovanja zimus povukao, Olimpijakos je dostavio nešto bolje uslove od italijanskog kluba i izgleda nije ni zagolicao maštu Miloša Teodosića, koji od danas na stolu ima novu kovertu – pravo iz Tel Aviva.

Iz Izraela se može čuti da je Makabi otvorio novu rundu pregovora s kapitenom srpske košarkaške reprezentacije i dosad ponudio najbolje uslove – ugovor vredan 3.000.000 evra. Jedina caka je u tome što nije u pitanju čista dvogodišnja saradnja, već je prva godina sigurna, a druga je opciona. To znači da bi Teodosić u Tel Avivu imao garantovanih 1.500.000 evra.

Inicijator ovih pregovora bio je bivši trener Olimpijakosa Janis Sferopulos, koji je tamošnjoj javnosti i potvrdio da se vode razgovori s Teom.

“Da, pregovaramo s njim, ali kako bismo doveli igrače njegovih kvaliteta moramo da uložimo ozbiljan novac“, priznao je Sferopulos.

Razlog zašto su Virtus i njegovih 2.300.000 evra otpali iz računice jeste Teodosićeva želja da se ponovo takmiči u Evroligi. Prema Olimpijakosu gaji posebne emocije, ali je suma novca za dvogodišnji ugovor (2.500.000 evra) nedovoljno velika u ovom trenutku. Uglavnom, finansijski aspekat će pored takmičarskih ambicija kluba imati glavnu ulogu u Teodosićevoj konačnoj odluci.

Teodosić će od ovog leta ponovo igrati u Evropi, ali gde?

Veliki broj ponuda već je stigao na adresu srpskog plejmejkera koji još nije odlučio koja sredina je najbolja za njega, a za sada su se spominjala interesovanja CSKA Moskve, Virtus Bolonje, Olimpijakosa i najnovije - Makabija.

Ovu informaciju objavio je litvanski novinar Andrej Sazonov, koji je prvi imao informaciju i da "vajldkard" Evrolige ide Zenitu, što se ispostavilo kao tačno.

Prema njegovim saznanjima, Makabi je trenutno vodeći kandidat za potpis Teodosića pošto su mu ponudili dvogodišnji ugovor (odnosno 1+1) u vrednosti od 1,5 miliona evra po sezoni, što nikako nije malo.

Trener izraelskog Maakbija je Janis Sferopulos koji poznaje Miloša Teodosića iz Olimpijakosa, kada je bio asistent u tom klubu, dok su im se potom putevi razdvojili.

Srpski plejmejker je bez kluba od februara kada je raskinuo saradnju sa Los Anđeles Klipersima, a videćemo da li će klupski status rešiti pre odlaska na Mundobasket, pošto ga svi, bez obzira na status "slobodnog agenta", očekuju na konačnom spisku.

Teodosiću se, očigledno, ne žuri, jer ponude lagano rastu... Još bi mogle da budu i veće ako ne potpiše pre odlaska na Mundobasket, a u Kini odigra na nivou svog kvaliteta...

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar