WБ: Чилић "преживао" Манарина, предаја Шарапове!

Вилијамс и Квитова сигурне! Хрватски тенисер Марин Чилић пласирао се у друго коло Вимблдона савладавши Француза Андреу Манарина у три сета.  Руска тенисерка Марија Шарапова елиминисана је већ у првом колу Вимблдона.  

Тенис 03.07.2019 | 09:35
WБ: Чилић "преживао" Манарина, предаја Шарапове!
Чилић, који се налази у слабој форми, био је максималан против Манарина, међутим имао веома тежак посао у првом колу – 7:6 (6), 7:6 (4), 6:3.

Хрватски тенисер у другом колу играће против Жаоа Соусе, који је после четири сета био бољиу од домаћег такмичара Пола Џуба.

Пласман у наредно коло остварио је и Фабио Фоњини, који је после велике борбе и пет сетова савладао Френсиса Тијафоа – 5:7, 6:4, 6:3, 4:6, 6:4.

Италијански тенисер у наредном колу играће против Мартана Фучовича, који је победио Аустријанца Дениса Новака.

У мушкој конкуренцији победе су остварили и Лука Пуј, Џон Изнер, Михаил Кукушкин, Џон Милман... док нису успели да прођу даље Гаске, Андухар, Шаповалов...

Код дама, пласман у друго коло обезбедила је Серена Вилијамс. Легендарна Американка била је боља од Италијанке Ђулије Гато-Монтиконе – 6:2, 7:5.

Серену у наредној фази очекује Каја Јуван, која је савладала Кристину Плишкову.

Успешна на старту такмичења била је и Петра Квитова. Чехиња је на старту такмичења победила Он Жабур – 6:4, 6:2. Некадашња шампионка Вимблдона у другом колу играће против Кристине Младеновић.

Марија Шарапова морала је да преда меч првог кола због повреде, па тако Полин Пармантије пролази у друго коло.

Шарапова, која се тренутно налази на 80. мјесту WТА листе, у трећем сету је предала меч Полин Парментије, 88. тенисерки свијета.

Рускиња је добила први сет резултатом 6:4, а потом је Францускиња била боља са 7:6, да би у трећем, Шарапова због болова у лијевој руци предала меч при вођству француске тенисерке од 5:0.

Подсјетимо, Шарапова се послије операције рамена вратила тенису након што је пропустила комплетну сезону на шљаци.

Францускиња ће у другом колу играти против Шпанкиње Карле Суарез-Наваро, 31. играчице свијета.

У женској конкуренцији победе су још оствариле Кики Бертенс, Аманда Анисимова... док је неочекивано поражена Гарбиње Мугуруса, која је изгубила од квалификанткиње Беатрис Хадад Маје.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар