WB: Čilić "preživao" Manarina, predaja Šarapove!

Vilijams i Kvitova sigurne! Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u drugo kolo Vimbldona savladavši Francuza Andreu Manarina u tri seta.  Ruska teniserka Marija Šarapova eliminisana je već u prvom kolu Vimbldona.  

Tenis 03.07.2019 | 09:35
WB: Čilić "preživao" Manarina, predaja Šarapove!
Čilić, koji se nalazi u slaboj formi, bio je maksimalan protiv Manarina, međutim imao veoma težak posao u prvom kolu – 7:6 (6), 7:6 (4), 6:3.

Hrvatski teniser u drugom kolu igraće protiv Žaoa Souse, koji je posle četiri seta bio boljiu od domaćeg takmičara Pola Džuba.

Plasman u naredno kolo ostvario je i Fabio Fonjini, koji je posle velike borbe i pet setova savladao Frensisa Tijafoa – 5:7, 6:4, 6:3, 4:6, 6:4.

Italijanski teniser u narednom kolu igraće protiv Martana Fučoviča, koji je pobedio Austrijanca Denisa Novaka.

U muškoj konkurenciji pobede su ostvarili i Luka Puj, Džon Izner, Mihail Kukuškin, Džon Milman... dok nisu uspeli da prođu dalje Gaske, Anduhar, Šapovalov...

Kod dama, plasman u drugo kolo obezbedila je Serena Vilijams. Legendarna Amerikanka bila je bolja od Italijanke Đulije Gato-Montikone – 6:2, 7:5.

Serenu u narednoj fazi očekuje Kaja Juvan, koja je savladala Kristinu Pliškovu.

Uspešna na startu takmičenja bila je i Petra Kvitova. Čehinja je na startu takmičenja pobedila On Žabur – 6:4, 6:2. Nekadašnja šampionka Vimbldona u drugom kolu igraće protiv Kristine Mladenović.

Marija Šarapova morala je da preda meč prvog kola zbog povrede, pa tako Polin Parmantije prolazi u drugo kolo.

Šarapova, koja se trenutno nalazi na 80. mjestu WTA liste, u trećem setu je predala meč Polin Parmentije, 88. teniserki svijeta.

Ruskinja je dobila prvi set rezultatom 6:4, a potom je Francuskinja bila bolja sa 7:6, da bi u trećem, Šarapova zbog bolova u lijevoj ruci predala meč pri vođstvu francuske teniserke od 5:0.

Podsjetimo, Šarapova se poslije operacije ramena vratila tenisu nakon što je propustila kompletnu sezonu na šljaci.

Francuskinja će u drugom kolu igrati protiv Špankinje Karle Suarez-Navaro, 31. igračice svijeta.

U ženskoj konkurenciji pobede su još ostvarile Kiki Bertens, Amanda Anisimova... dok je neočekivano poražena Garbinje Mugurusa, koja je izgubila od kvalifikantkinje Beatris Hadad Maje.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar