СП: Фудбалерке САД на корак од одбране трона!

Узбудљиво прво полуфинале Мундијала у Лиону. Енглескиње имале пенал за 2:2 у 84. минуту. . .  Алекс Морган послала САД у финале! Стефани Хјутон промашила пенал за изједначење. . .

Фудбал 03.07.2019 | 10:32
СП: Фудбалерке САД на корак од одбране трона!
Репрезентација САД први је финалиста Светског првенства за жене, које се одржава у Француској.

Шампионке из Канаде 2015. у уторак су на стадиону Лиона савладале Енглеску резултатом 2:1 (2:1).

Мало је недостајало да овај меч оде у продужетке, међутим голман САД Алиса Нахер је "прочитала" намеру Стеф Хаутон и одбранила њен ударац са 11 метара у 84. минуту.

Сва три гола постигнута су после асистенција са крилне позиције.

Кристен Прес у 10. минуту је главом довела САД у вођство, изједначила је девет минута касније Елен Вајт, да би коначан резултат поставила у 31. минуту Алекс Морган, поново после одличног скока.

Друго полуфинале Холандија - Шведска на програму је у среду (21.00).

Победник ће у финале на САД (недеља), а поражени дан раније на Енглескиње у мечу за треће место.

Први финалиста овогодишњег Мундијала за даме јесу – Сједињене Америчке Државе!

Селекција коју са клупе предводи Џилијан Елис надиграла је Енглеску Фила Невила резултатом 2:1 (2:1) у веома узбудљивом сусрету препуном добрих прилика на обе стране.

Американке су прве стигле до вођства преко Кристен Прес већ у 10. минуту, што је само додатно запалило ритам утакмице. Одговор је убрзо стигао од Елен Вајт после одличне реакције унутар шеснаестерца на асистенцију Бетани Мид. Ипак, већ у 31. минуту капитен САД Алекс Морган поново је затресла мрежу Лавица и послала Американке у орбиту! Испоставило се касније да ће то бити и коначни резултат утакмице, иако су шансе прштале на обе стране.

Огромну шансу да поравна резултат пропустила је Стефани Хјутон с беле тачке у 84. минуту, а само неколико тренутака касније све лађе су отпловиле када је Мили Брајт зарадила други жути картон, па су Енглескиње завршницу меча одиграле с играчем мање.

САД ће се у финалу за титулу борити с победником окршаја Холандија - Шведска који је на програму у среду од 21 час.

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО - ПОЛУФИНАЛЕ

Уторак

Енглеска - САД 1:2 (1:2)
/Вајт 19 - Прес 10, Морган 31/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар