SP: Fudbalerke SAD na korak od odbrane trona!

Uzbudljivo prvo polufinale Mundijala u Lionu. Engleskinje imale penal za 2:2 u 84. minutu. . .  Aleks Morgan poslala SAD u finale! Stefani Hjuton promašila penal za izjednačenje. . .

Fudbal 03.07.2019 | 10:32
SP: Fudbalerke SAD na korak od odbrane trona!
Reprezentacija SAD prvi je finalista Svetskog prvenstva za žene, koje se održava u Francuskoj.

Šampionke iz Kanade 2015. u utorak su na stadionu Liona savladale Englesku rezultatom 2:1 (2:1).

Malo je nedostajalo da ovaj meč ode u produžetke, međutim golman SAD Alisa Naher je "pročitala" nameru Stef Hauton i odbranila njen udarac sa 11 metara u 84. minutu.

Sva tri gola postignuta su posle asistencija sa krilne pozicije.

Kristen Pres u 10. minutu je glavom dovela SAD u vođstvo, izjednačila je devet minuta kasnije Elen Vajt, da bi konačan rezultat postavila u 31. minutu Aleks Morgan, ponovo posle odličnog skoka.

Drugo polufinale Holandija - Švedska na programu je u sredu (21.00).

Pobednik će u finale na SAD (nedelja), a poraženi dan ranije na Engleskinje u meču za treće mesto.

Prvi finalista ovogodišnjeg Mundijala za dame jesu – Sjedinjene Američke Države!

Selekcija koju sa klupe predvodi Džilijan Elis nadigrala je Englesku Fila Nevila rezultatom 2:1 (2:1) u veoma uzbudljivom susretu prepunom dobrih prilika na obe strane.

Amerikanke su prve stigle do vođstva preko Kristen Pres već u 10. minutu, što je samo dodatno zapalilo ritam utakmice. Odgovor je ubrzo stigao od Elen Vajt posle odlične reakcije unutar šesnaesterca na asistenciju Betani Mid. Ipak, već u 31. minutu kapiten SAD Aleks Morgan ponovo je zatresla mrežu Lavica i poslala Amerikanke u orbitu! Ispostavilo se kasnije da će to biti i konačni rezultat utakmice, iako su šanse prštale na obe strane.

Ogromnu šansu da poravna rezultat propustila je Stefani Hjuton s bele tačke u 84. minutu, a samo nekoliko trenutaka kasnije sve lađe su otplovile kada je Mili Brajt zaradila drugi žuti karton, pa su Engleskinje završnicu meča odigrale s igračem manje.

SAD će se u finalu za titulu boriti s pobednikom okršaja Holandija - Švedska koji je na programu u sredu od 21 čas.

SVETSKO PRVENSTVO - POLUFINALE

Utorak

Engleska - SAD 1:2 (1:2)
/Vajt 19 - Pres 10, Morgan 31/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar