Перпероглу остаје у Црвеној звезди!

Грчки кошаркаш Стратос Перпероглу и наредне сезоне носиће дрес Црвене звезде, саопштио је шампион Србије и АБА лиге.  Перпероглу се враћа у Звезду и у Евролигу! Црвено-бели потврдили да ће један од најважнијих играча Милана Томића и следеће сезоне бити део тима. "Којим путем да се вратим у Београд?", написао је Грк на Инстаграму.

Кошарка 03.07.2019 | 13:23
Перпероглу остаје у Црвеној звезди!
Останак великана европске кошарке, троструког освајача Евролиге, некадашњег репрезентативца Грчке и освајача три трофеја са Црвеном звездом, представљаће огромно појачање за црвено-беле у наредној сезони.

"Перпероглу је након Берона, Лазића, Човића, Фајеа... пети играч који је из тима који је освојио три пехара, одлучио да продужи уговор са Црвеном звездом, а клуб се овом приликом захваљује 34-годишњем крилном играчу на огромној жељи коју је исказао током преговора, да настави своју играчку каријеру у Београду", пише на званичном сајту Црвене звезде.

Перпероглу (34) који је висок 203 центиметра и тежак 104 килограма, игра на позицијама крила и крилног центра, а са клубом са Малог Калемегдана потписао је уговор о једногодишњој сарадњи.

У својој пребогатој играчкој каријери Перпероглу је од 2007.године па до данас играо за екипе Панатинаикоса, Олимпијакоса, Анадолу Ефес, Барселоне, израелског Хапоела И коначно за Црвену звезду.

Освојио је три титуле Евролиге, четири титуле првака Грчке, три национална купа Грчке, триплу круну у Грчкој 2009.године, интерконтинентални куп са Олимпијакосом, турски куп са Анадолу Ефес, шпански Суперкуп са Барселоном И АБА лигу, АБА суперкуп И првенство Србије са Црвеном звездом.

"Останком Стратоса Перпероглуа, КК Црвена звезда обавио је још један важан И велики посао у прелазном року, а о даљим корацима на том плану Звездашка јавност ће бити благовремено обавештена", закључује се на сајту КК Црвена звезда.

После краја сезоне 2018/19, Стратос Перпероглу (34) отишао је у Грчку на одмор, па у интервјуу за тамошње медије признао да му је било лепо у Звезди и да преговара о останку.

У уторак увече, пола сата пре поноћи, клуб са Малог Калемегдана потврдио је да ће познати ветеран дефинитивно бити играч црвено-белих и у такмичарској 2019/20!

Проверени крилни кошаркаш, који је два пута освојио Евролигу са Панатинаикосом а једном са Олимпијакосом, вратиће се у Београд и започети још једну епизоду у Звезди.

Такође, биће то и његов повратак у најјаче такмичење, у којем је играо десет година (2007-2017) у дресу грчких великана, као и Ефеса и Барселоне.

Овим потписом, још једном је потврђена идеја Милана Томића да Звезда хоће да задржи "костур" екипе која је освојила АБА лигу и Суперлигу Србије. 

Подсетимо, нове уговоре су потписали Бранко Лазић, Филип Човић, Бориша Симанић, Мохамед Фаје, а озваничен је и долазак веома звучног појачања на позицији крилног центра - Дерика Брауна.

У сапштењу на клупском сајту, Звезда је изразила захвалност Перпероглуу на томе што је током преговора исказао огромну жељу да настави своју играчку каријеру у Београду. 

"Којим путем да се вратим назад у Београд?", написао је Грк неколико минута пре поноћи, потврдивши ову Звездину објаву.

Неколико сати пре озваничења останка једног од лидера прошлосезонске екипе, из Грчке је стигла бомбастична вест, да црвено-бели преговарају са Џејмсом Гистом, бившим крилним центром Партизана и дугогодишњим играчем Панатинаикоса.

Протеклог викенда, Томић је изразио наду да би могао да "скоцка" нови тим до средине јула, па да оде на одмор. Темпом који Звезда за сада прави екипу, та његова идеја постаје све реалније остварива.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар