Perperoglu ostaje u Crvenoj zvezdi!

Grčki košarkaš Stratos Perperoglu i naredne sezone nosiće dres Crvene zvezde, saopštio je šampion Srbije i ABA lige.  Perperoglu se vraća u Zvezdu i u Evroligu! Crveno-beli potvrdili da će jedan od najvažnijih igrača Milana Tomića i sledeće sezone biti deo tima. "Kojim putem da se vratim u Beograd?", napisao je Grk na Instagramu.

Košarka 03.07.2019 | 13:23
Perperoglu ostaje u Crvenoj zvezdi!
Ostanak velikana evropske košarke, trostrukog osvajača Evrolige, nekadašnjeg reprezentativca Grčke i osvajača tri trofeja sa Crvenom zvezdom, predstavljaće ogromno pojačanje za crveno-bele u narednoj sezoni.

"Perperoglu je nakon Berona, Lazića, Čovića, Fajea... peti igrač koji je iz tima koji je osvojio tri pehara, odlučio da produži ugovor sa Crvenom zvezdom, a klub se ovom prilikom zahvaljuje 34-godišnjem krilnom igraču na ogromnoj želji koju je iskazao tokom pregovora, da nastavi svoju igračku karijeru u Beogradu", piše na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

Perperoglu (34) koji je visok 203 centimetra i težak 104 kilograma, igra na pozicijama krila i krilnog centra, a sa klubom sa Malog Kalemegdana potpisao je ugovor o jednogodišnjoj saradnji.

U svojoj prebogatoj igračkoj karijeri Perperoglu je od 2007.godine pa do danas igrao za ekipe Panatinaikosa, Olimpijakosa, Anadolu Efes, Barselone, izraelskog Hapoela I konačno za Crvenu zvezdu.

Osvojio je tri titule Evrolige, četiri titule prvaka Grčke, tri nacionalna kupa Grčke, triplu krunu u Grčkoj 2009.godine, interkontinentalni kup sa Olimpijakosom, turski kup sa Anadolu Efes, španski Superkup sa Barselonom I ABA ligu, ABA superkup I prvenstvo Srbije sa Crvenom zvezdom.

"Ostankom Stratosa Perperoglua, KK Crvena zvezda obavio je još jedan važan I veliki posao u prelaznom roku, a o daljim koracima na tom planu Zvezdaška javnost će biti blagovremeno obaveštena", zaključuje se na sajtu KK Crvena zvezda.

Posle kraja sezone 2018/19, Stratos Perperoglu (34) otišao je u Grčku na odmor, pa u intervjuu za tamošnje medije priznao da mu je bilo lepo u Zvezdi i da pregovara o ostanku.

U utorak uveče, pola sata pre ponoći, klub sa Malog Kalemegdana potvrdio je da će poznati veteran definitivno biti igrač crveno-belih i u takmičarskoj 2019/20!

Provereni krilni košarkaš, koji je dva puta osvojio Evroligu sa Panatinaikosom a jednom sa Olimpijakosom, vratiće se u Beograd i započeti još jednu epizodu u Zvezdi.

Takođe, biće to i njegov povratak u najjače takmičenje, u kojem je igrao deset godina (2007-2017) u dresu grčkih velikana, kao i Efesa i Barselone.

Ovim potpisom, još jednom je potvrđena ideja Milana Tomića da Zvezda hoće da zadrži "kostur" ekipe koja je osvojila ABA ligu i Superligu Srbije. 

Podsetimo, nove ugovore su potpisali Branko Lazić, Filip Čović, Boriša Simanić, Mohamed Faje, a ozvaničen je i dolazak veoma zvučnog pojačanja na poziciji krilnog centra - Derika Brauna.

U sapštenju na klupskom sajtu, Zvezda je izrazila zahvalnost Perperogluu na tome što je tokom pregovora iskazao ogromnu želju da nastavi svoju igračku karijeru u Beogradu. 

"Kojim putem da se vratim nazad u Beograd?", napisao je Grk nekoliko minuta pre ponoći, potvrdivši ovu Zvezdinu objavu.

Nekoliko sati pre ozvaničenja ostanka jednog od lidera prošlosezonske ekipe, iz Grčke je stigla bombastična vest, da crveno-beli pregovaraju sa Džejmsom Gistom, bivšim krilnim centrom Partizana i dugogodišnjim igračem Panatinaikosa.

Proteklog vikenda, Tomić je izrazio nadu da bi mogao da "skocka" novi tim do sredine jula, pa da ode na odmor. Tempom koji Zvezda za sada pravi ekipu, ta njegova ideja postaje sve realnije ostvariva.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar