БИА спријечила прислушкивање

- Бивши замјеник начелника БИА и некадашњи државни секретар у МУП-у Драган Марковић Маркони каже да је покушано прислушкивање садашњег предсједника Вучића.

Србија 03.07.2019 | 07:31
БИА спријечила прислушкивање
Он је за "Политику" изјавио да је то покушано у вријеме када је на челу Управе криминалистичке полиције (УКП) био Родољуб Миловић. Према његовим речима, осим Вучића, по наредби УКП, на чијем је челу тада био Миловић, 2012. године забележен је покушај прислушкивања још једног високог званичника, сада члана владе.

Он је додао да је, чим су службеници БИА добили информацију да је покушано прислушкивање два броја телефона, од којих је један тада користио Вучић, предузето све да би се тај податак провјерио.

"Припадници БИА одмах су предузели све неопходне мере и радње, па су тако отишли у "Телеком" како би провјерили по чијем налогу је покушано прислушкивање два поменута броја. Међутим, ниједан захтев за таквим налогом није пронађен", рекао је Марковић.

Агенти БИА су, како је навео, остали да дежурају у "Телекому" током цијеле ноћи и наредног дана, у 7.30 часова, уочили су курира МУП-а који је из УКП-а донео потписани захтјев да се ова два броја "повлаче", односно да се више не врши њихова контрола.

"Сада не могу да се сјетим ко је потписао такав налог, али сви ти поступци недвосмислено су указивали да је постојала намјера да тадашњи начелник УКП-а Родољуб Миловић изврши контролу и надзор комуникације Александра Вучића. Не постоји ниједно друго логично објашњење за писање докумената којим се Вучићев број телефона повлачи са "мјере", навео је Марковић.

Он је истакао и да је чињеница да је клан Дарка Шарића, док се Миловић налазио на челу УКП-а, од ситних дилера постао најозбиљнија криминална организација на Балкану, али и шире.

Марковић је додао да је имао информацију да је Миловић 2010. ангажовао осуђиваног криминалца да га прати и осматра с ким се састаје током службене посјете Бечу у својству државног секретара МУП-а.

"До ових података је дошла БИА, пратећи активности тог криминалца због његових сумњивих контаката са медјународним организованим криминалом", рекао је Маковић.

Он је оцијенио да се из тога види да су Миловићу као сарадници били држи криминалци него колеге, истичући да ниједан закон не предвидја да се без налога тужиоца прати државни функционер, а нарочито не да то раде криминалци на страној територији на рачун приватних интереса појединих припадника МУП-а.

"Из тог разлога сам поднео кривичну пријаву против Миловића", рекао је Марковић.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дно дна

03.07.2019 06:02

Хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

03.07.2019 08:17

Е сваста, па он не зна ста је јуце слаго, ко це њега прислускивати, само га пустити да се запетљава, а запетљо се давно.

Name

Ре

03.07.2019 09:20

Треба некако да скреће пажњу са правих ствари...

Name

Дуле

03.07.2019 08:05

Ма ја мислим да овог нема у Америци, тамо су сви из полиције поштени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеперминт

04.07.2019 21:31

Ти си Америку видео само на РТРС-у.