Крајиновић: Разочаран сам и бијесан!

Играо сам лоше од почетка до краја! Филип Крајиновић одавно није био тако љут и разочаран на себе.

Тенис 03.07.2019 | 10:13
Крајиновић: Разочаран сам и бијесан!
Имао је разлога, поражен је на старту Вимблдона од Немца Доминика Кепфера, 130. на АТП листи, било је 6:3, 4:6, 7:6 (9), 6:1.

Очекивало се да ће Крајиновић као један од носилаца проћи даље, али Немац је био бољи у одлучујућим моментима меча, посебно у трећем сету који је добио у тај брејку.

Утисак је да се ту све преломило, Филип је касније пао и ментално и физички и пораз је стигао као логична последица.

„Пораз као пораз у првом колу ми не пада тешко као понашање, игра, један очајан меч је иза мене. Потпуно лош, од почетка до краја. Трећи сет никако нисам смео да изгубим, имао сам 5:2, 5:3, сервирао за сет. Мислим да ми се то дешава већ неколико пута. Идем разочаран кући и бесан на себе, искрено“, поручио је тенисер из Сомбора.

Каже да му је у финишу понестало и снаге и нерава да се носи са противником.

„Жао ми је што сам му тај четврти сет буквално дао, то се мени стварно не дешава, али једноставно, тотално сам психички пао, и физички сам био слаб, тако да одмор који сам узео после Ролан Гароса из ове перспективе није била паметна одлука. Дао сам себи овде шансу, дошао сам седам дана раније, али није било довољно“.

Питање је шта је био узрок тог менталног пада у четвртом сету. Извесно је да је на то утицао изгубљен тај-брејк, али и раније је био у ситуацији да губи, па је успевао да преокрене.

„Када физички паднеш, паднеш и ментално. Ментално сам пао јер сам имао све и свашта у трећем сету. Не сме да ми се то дешава.Добар је играч и све то стоји, али нисам смео такве грешке да правим. Са основне линије сам био тотално несигуран, не знам из ког разлога сам мењао жице за овај Вимблдон, ставио сам црева која су летела на све стране, тако да стварно кући идем разочаран“, незадовољан је Крајиновић.

После Вимблдона следе му турнири на шљаци.

„Јесте, идем на шљаку, али кад имате овакав жреб онда желите да боље прођете. Нећу да причам лоше о противнику, заслужено је добио и то је то. Играо сам са њим пре месец дана на шљаци, 7:5 у трећем, једва сам га добио. Знао сам да ће бити тежак меч, али сам некако мислио да сам на Гренд слему јачи и бољи. Из тих разлога сам љут на себе. Ништа не могу позитивно да кажем“.

Остао му је још дубл са Душаном Лајовићем.

„Могуће је да у среду играмо, даћу све од себе, па ћемо видети“, закључио је Филип.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар