Krajinović: Razočaran sam i bijesan!

Igrao sam loše od početka do kraja! Filip Krajinović odavno nije bio tako ljut i razočaran na sebe.

Tenis 03.07.2019 | 10:13
Krajinović: Razočaran sam i bijesan!
Imao je razloga, poražen je na startu Vimbldona od Nemca Dominika Kepfera, 130. na ATP listi, bilo je 6:3, 4:6, 7:6 (9), 6:1.

Očekivalo se da će Krajinović kao jedan od nosilaca proći dalje, ali Nemac je bio bolji u odlučujućim momentima meča, posebno u trećem setu koji je dobio u taj brejku.

Utisak je da se tu sve prelomilo, Filip je kasnije pao i mentalno i fizički i poraz je stigao kao logična posledica.

„Poraz kao poraz u prvom kolu mi ne pada teško kao ponašanje, igra, jedan očajan meč je iza mene. Potpuno loš, od početka do kraja. Treći set nikako nisam smeo da izgubim, imao sam 5:2, 5:3, servirao za set. Mislim da mi se to dešava već nekoliko puta. Idem razočaran kući i besan na sebe, iskreno“, poručio je teniser iz Sombora.

Kaže da mu je u finišu ponestalo i snage i nerava da se nosi sa protivnikom.

„Žao mi je što sam mu taj četvrti set bukvalno dao, to se meni stvarno ne dešava, ali jednostavno, totalno sam psihički pao, i fizički sam bio slab, tako da odmor koji sam uzeo posle Rolan Garosa iz ove perspektive nije bila pametna odluka. Dao sam sebi ovde šansu, došao sam sedam dana ranije, ali nije bilo dovoljno“.

Pitanje je šta je bio uzrok tog mentalnog pada u četvrtom setu. Izvesno je da je na to uticao izgubljen taj-brejk, ali i ranije je bio u situaciji da gubi, pa je uspevao da preokrene.

„Kada fizički padneš, padneš i mentalno. Mentalno sam pao jer sam imao sve i svašta u trećem setu. Ne sme da mi se to dešava.Dobar je igrač i sve to stoji, ali nisam smeo takve greške da pravim. Sa osnovne linije sam bio totalno nesiguran, ne znam iz kog razloga sam menjao žice za ovaj Vimbldon, stavio sam creva koja su letela na sve strane, tako da stvarno kući idem razočaran“, nezadovoljan je Krajinović.

Posle Vimbldona slede mu turniri na šljaci.

„Jeste, idem na šljaku, ali kad imate ovakav žreb onda želite da bolje prođete. Neću da pričam loše o protivniku, zasluženo je dobio i to je to. Igrao sam sa njim pre mesec dana na šljaci, 7:5 u trećem, jedva sam ga dobio. Znao sam da će biti težak meč, ali sam nekako mislio da sam na Grend slemu jači i bolji. Iz tih razloga sam ljut na sebe. Ništa ne mogu pozitivno da kažem“.

Ostao mu je još dubl sa Dušanom Lajovićem.

„Moguće je da u sredu igramo, daću sve od sebe, pa ćemo videti“, zaključio je Filip.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar