Милан Томић и Звезда звали Џејмса Гиста!

Да ли је на помолу спектакуларно појачање? Нова Звездина "бомба" је. . . бивша "четворка" Партизана?! Прекаљени Американац, који је са црно-белима освојио "триплу круну" 2011. године, од пре неколико дана је слободан играч. . .

Кошарка 03.07.2019 | 11:29
Милан Томић и Звезда звали Џејмса Гиста!
Црвена звезда је затворила позицију крилног центра довођењем Дерика Брауна, те продужавањем уговора са Боришом Симанићем и Мохамедом Фајеом, а потрага за новим центром могла би да се заврши довођењем – Џејмса Гиста!

Грчки портал СДНА преко добро обавештених извора јавља да је Милан Томић је успоставио директан контакт с дојучерашњим кошаркашем Панатинаикоса и понудио му да дође обуче црвено-бели дрес! 

Како се истиче, Томићева понуда некадашњег играчу Партизана је „веома добра“. Томић је по завршетку сезоне био на одмору у Грчкој, али је данас био на састанку Евролиге у Барселони, па је могуће да је контакт успостављен претходних дана.

Гист је без клуба откако се на крају минуле сезоне опростио од Зелених, а пошто се Црвена звезда вратила у Евролигу, расту јој шансе да ангажује врсног дефанзивца и скакача. То је управо сламка за коју се и држе одговорни на Малом Калемегдану. 

Сада само остаје да се види да ли ће Гист прихватити оно што је Црвена звезда ставила на сто и вратити се у Београд после осам година. Подсетимо, Гист је црно-бели дрес носио у сезони 2010/11, када је и дебитовао у елитном клупском такмичењу и бележио најбоље бројке каријере са близу 12 поена, 6,9 скокова и 1,6 асистенција, уз по једну украдену и блокирану лопту. Наредног лета прешао је у Фенербахче, а онда играо још и за Уникаху, пре него што је стигао у Панатинаикос у децембру 2012. године и остао све до овог лета. 

Са Панатинаикосом је освојио пет грчких титула, шест трофеја у националном Купу, а био је и учесник четири Ол стар утакмице у земљи на Егејском мору. Са Партизаном је узео триплу круну 2011. године (АБА, Суперлига, Куп Радивоја Кораћа), а био је и најкориснији играч Купа. Током каријере био је и победник такмичења у закуцавањима 2012 и члан Ол стар утакмице у Турској исте године. У протеклој сезони бележио је 7,8 поена, 3,5 скокова и 1,2 асистенције, уз једну украдену лопту у Евролиги као играч Зелених.

С обзиром на вишегодишње искуство у елитном клупском такмичењу, био би фантастично појачање за Црвену звезду у рекету. Ипак, стидљиво се кроз кошаркашке кулоаре помиње могућност да Гист опет задужи опрему Парног ваљка. Ако је то истина, чека нас прави кошаркашки дуел за велики потпис.