Milan Tomić i Zvezda zvali Džejmsa Gista!

Da li je na pomolu spektakularno pojačanje? Nova Zvezdina "bomba" je. . . bivša "četvorka" Partizana?! Prekaljeni Amerikanac, koji je sa crno-belima osvojio "triplu krunu" 2011. godine, od pre nekoliko dana je slobodan igrač. . .

Košarka 03.07.2019 | 11:29
Milan Tomić i Zvezda zvali Džejmsa Gista!
Crvena zvezda je zatvorila poziciju krilnog centra dovođenjem Derika Brauna, te produžavanjem ugovora sa Borišom Simanićem i Mohamedom Fajeom, a potraga za novim centrom mogla bi da se završi dovođenjem – Džejmsa Gista!

Grčki portal SDNA preko dobro obaveštenih izvora javlja da je Milan Tomić je uspostavio direktan kontakt s dojučerašnjim košarkašem Panatinaikosa i ponudio mu da dođe obuče crveno-beli dres! 

Kako se ističe, Tomićeva ponuda nekadašnjeg igraču Partizana je „veoma dobra“. Tomić je po završetku sezone bio na odmoru u Grčkoj, ali je danas bio na sastanku Evrolige u Barseloni, pa je moguće da je kontakt uspostavljen prethodnih dana.

Gist je bez kluba otkako se na kraju minule sezone oprostio od Zelenih, a pošto se Crvena zvezda vratila u Evroligu, rastu joj šanse da angažuje vrsnog defanzivca i skakača. To je upravo slamka za koju se i drže odgovorni na Malom Kalemegdanu. 

Sada samo ostaje da se vidi da li će Gist prihvatiti ono što je Crvena zvezda stavila na sto i vratiti se u Beograd posle osam godina. Podsetimo, Gist je crno-beli dres nosio u sezoni 2010/11, kada je i debitovao u elitnom klupskom takmičenju i beležio najbolje brojke karijere sa blizu 12 poena, 6,9 skokova i 1,6 asistencija, uz po jednu ukradenu i blokiranu loptu. Narednog leta prešao je u Fenerbahče, a onda igrao još i za Unikahu, pre nego što je stigao u Panatinaikos u decembru 2012. godine i ostao sve do ovog leta. 

Sa Panatinaikosom je osvojio pet grčkih titula, šest trofeja u nacionalnom Kupu, a bio je i učesnik četiri Ol star utakmice u zemlji na Egejskom moru. Sa Partizanom je uzeo triplu krunu 2011. godine (ABA, Superliga, Kup Radivoja Koraća), a bio je i najkorisniji igrač Kupa. Tokom karijere bio je i pobednik takmičenja u zakucavanjima 2012 i član Ol star utakmice u Turskoj iste godine. U protekloj sezoni beležio je 7,8 poena, 3,5 skokova i 1,2 asistencije, uz jednu ukradenu loptu u Evroligi kao igrač Zelenih.

S obzirom na višegodišnje iskustvo u elitnom klupskom takmičenju, bio bi fantastično pojačanje za Crvenu zvezdu u reketu. Ipak, stidljivo se kroz košarkaške kuloare pominje mogućnost da Gist opet zaduži opremu Parnog valjka. Ako je to istina, čeka nas pravi košarkaški duel za veliki potpis. 



Milan Tomić prošlog leta je iz Grčke u Crvenu zvezdu doveo Mohameda Fajea, a sada bi mogao da ponovi sličan postupak sa drugim iskusnim strancem, godinu dana mlađim od Senegalca.

Prema navodima grčke agencije "SDNA", na meti srpskog i regionalnog prvaka je niko drugi do Džejms Gist (32 godine, 207 cm), nekadašnji krilni centar Partizana, koji se upravo rastao sa Panatinaikosom, posle skoro sedam godina.

Gist je sa crno-belima 2011. osvojio Kup Srbije, ABA ligu i domaće prvenstvo (uz naknadno saznanje da je tokom plej-ofa konzumirao marihuanu).

Potom je godinu dana igrao za Fenerbahče, a sredinom sezone 2012/13 preselio se u Atinu i sa velikim uspehom nosio zeleni dres, sve do pre petnaestak dana.

Zvezda je za sada angažovala krilnog centra Derika Brauna i produžila ugovor sa nekoliko igrača, pre svih sa Bilijem Beronom.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar