Јоровић: Причала сам најгоре о трави, сад је најбоља!

Србија ће у другом колу на Вимблдону имати представника и у женском синглу.

Тенис 03.07.2019 | 08:57
Јоровић: Причала сам најгоре о трави, сад је најбоља!
Ивана Јоровић, 99. на светској листи уочи почетка турнира, победила је Холанђанку Лесли Керхове у два сета, 7:6 (5), 6:4 и тако остварила велики успех, прву победу у главном жребу на Гренд слему.

Што би се рекло, трећа срећа, два пута је пре тога губила на старту, сада је успела да се извуче из неколико неугодних ситуација и стигне до победе која јје разлог за њен велики осмех на лицу.

На разговор са српским новинарима дошла је у ведром расположењу, није крила да јој је пао камен са срца.

"Задовољна сам игром. Пре свега, могу да кажем да сам срећна јер сам успела у тим неким незгодним моментима, када сам била на 2:5 у тај-брејку и на 0:2 у другом сету да се подигнем и борим се до краја. Прво коло је, ништа не знаш, може свашта да се догоди. Она је била квалификант што ми је дало додатни притисак да морам да будем фаворит. Опет, никада нисам прошла прво коло на Гренд слему и све је некако у глави права конфузија, али баш сам срећна што сам успела. Генерално сам причала све најгоре о трави , како је ужасна, али сад је најбоља! Пресрећна сам и фокусирана на следеће коло", изјавила је српска тенисерка.

Каже да је добила гомилу самопоуздања после овог тријумфа.

„Дефинитвно ми је дало снагу не само за наредни меч, већ и за остатак сезоне и УС Опен. Драго ми је што сам показала себи да у тим неким условима који нису идеални, могу да покажем и добру игру, пре свега неку борбу. Ипак сам доказала себи да могу и стварно сам, нећу да кажем изненађена, јер у сваком мечу дајем све од себе, али сам јако поносна што сам успела када је било тешко да се изборим са тим и да победим", додала је Јоровићева.

Ивана каже да није била изненађења проласком Керхове из квалификација. Холанђанка је у последњој рунди избацила искусни Сабине Лисицки.

"Мене није изненадила, знам ту девојку. Тренутно је 201, али то јој је најлошији ранкинг у каријери. Она је већ прошла квалификације на УС Опену претпрошле године. Знам њене квалитете, играле смо већ пар пута и знала сам да ће бити тежак меч за прво коло. Она је играла већ три сусрета пре овог кола тако да сам баш срећна што сам прошла".

Ивану у наредном колу чека боља из меча између Алисон Риск и Доне Векић.

"Никад не гледам ко ми је наредна противница. Ако сам већ прошла ову баријеру, сада ћу се више фокусирати на себе, желим да дам све од себе и играм свој најбољи тенис. Треба да направимо добру тактику. Знам и Алисон Риск и Дону Векић, тако да нећу размишљати о њима. Покушаћу себи да кажем да не знам ко је противница и да је најбитније како ћу ја одиграти", каже Ивана коју овде бодре и кошаркаш Душан Кецман и његова супруга Андреа са сестром.

„Дуле је ту са супругом Андреом и њеном сестром, они су највећа подршка поред свих осталих који су код куће и који нису могли да дођу. Ми смо пријатељи, а сви који су око мене играју тенис. Андреа је дуго већ у спорту, сада су сви фокусирани на мене док је пауза у Партизану. Захвална сам што су дошли и одвојили време да ме подрже", додала је Јоровићева.

Верује да увек има простора за напредак у игри, како на менталном тако и на играчком плану.

„Тенис никад није савршен. Сви знамо да играмо и форхенд и бекхенд, али ти одлучујући моменти су нешто што морам да унапредим. Када је нека битна шанса да је искористим, јер женски тенис је такав да не знаш шта може да ти се деси. Ти и кад водиш 5:1 можеш да изгубиш, то смо много пута видели. Секунда, један поен те деле од пораза и зато баш у тим моментима треба да останеш фокусиран и да наставиш даље. У реду, изгубила сам поен, стигла ме је, али треба тад наставити даље. Играчки, треба да имаш дубину лопти кад је најпотребније, да некад изађеш и на волеј, одиграш дроп шот, одсервираш кад је битно. Све помало треба да се поправи да будеш тамо где су најбољи", закључила је српска тенисерка.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар