Jorović: Pričala sam najgore o travi, sad je najbolja!

Srbija će u drugom kolu na Vimbldonu imati predstavnika i u ženskom singlu.

Tenis 03.07.2019 | 08:57
Jorović: Pričala sam najgore o travi, sad je najbolja!
Ivana Jorović, 99. na svetskoj listi uoči početka turnira, pobedila je Holanđanku Lesli Kerhove u dva seta, 7:6 (5), 6:4 i tako ostvarila veliki uspeh, prvu pobedu u glavnom žrebu na Grend slemu.

Što bi se reklo, treća sreća, dva puta je pre toga gubila na startu, sada je uspela da se izvuče iz nekoliko neugodnih situacija i stigne do pobede koja jje razlog za njen veliki osmeh na licu.

Na razgovor sa srpskim novinarima došla je u vedrom raspoloženju, nije krila da joj je pao kamen sa srca.

"Zadovoljna sam igrom. Pre svega, mogu da kažem da sam srećna jer sam uspela u tim nekim nezgodnim momentima, kada sam bila na 2:5 u taj-brejku i na 0:2 u drugom setu da se podignem i borim se do kraja. Prvo kolo je, ništa ne znaš, može svašta da se dogodi. Ona je bila kvalifikant što mi je dalo dodatni pritisak da moram da budem favorit. Opet, nikada nisam prošla prvo kolo na Grend slemu i sve je nekako u glavi prava konfuzija, ali baš sam srećna što sam uspela. Generalno sam pričala sve najgore o travi , kako je užasna, ali sad je najbolja! Presrećna sam i fokusirana na sledeće kolo", izjavila je srpska teniserka.

Kaže da je dobila gomilu samopouzdanja posle ovog trijumfa.

„Definitvno mi je dalo snagu ne samo za naredni meč, već i za ostatak sezone i US Open. Drago mi je što sam pokazala sebi da u tim nekim uslovima koji nisu idealni, mogu da pokažem i dobru igru, pre svega neku borbu. Ipak sam dokazala sebi da mogu i stvarno sam, neću da kažem iznenađena, jer u svakom meču dajem sve od sebe, ali sam jako ponosna što sam uspela kada je bilo teško da se izborim sa tim i da pobedim", dodala je Jorovićeva.

Ivana kaže da nije bila iznenađenja prolaskom Kerhove iz kvalifikacija. Holanđanka je u poslednjoj rundi izbacila iskusni Sabine Lisicki.

"Mene nije iznenadila, znam tu devojku. Trenutno je 201, ali to joj je najlošiji ranking u karijeri. Ona je već prošla kvalifikacije na US Openu pretprošle godine. Znam njene kvalitete, igrale smo već par puta i znala sam da će biti težak meč za prvo kolo. Ona je igrala već tri susreta pre ovog kola tako da sam baš srećna što sam prošla".

Ivanu u narednom kolu čeka bolja iz meča između Alison Risk i Done Vekić.

"Nikad ne gledam ko mi je naredna protivnica. Ako sam već prošla ovu barijeru, sada ću se više fokusirati na sebe, želim da dam sve od sebe i igram svoj najbolji tenis. Treba da napravimo dobru taktiku. Znam i Alison Risk i Donu Vekić, tako da neću razmišljati o njima. Pokušaću sebi da kažem da ne znam ko je protivnica i da je najbitnije kako ću ja odigrati", kaže Ivana koju ovde bodre i košarkaš Dušan Kecman i njegova supruga Andrea sa sestrom.

„Dule je tu sa suprugom Andreom i njenom sestrom, oni su najveća podrška pored svih ostalih koji su kod kuće i koji nisu mogli da dođu. Mi smo prijatelji, a svi koji su oko mene igraju tenis. Andrea je dugo već u sportu, sada su svi fokusirani na mene dok je pauza u Partizanu. Zahvalna sam što su došli i odvojili vreme da me podrže", dodala je Jorovićeva.

Veruje da uvek ima prostora za napredak u igri, kako na mentalnom tako i na igračkom planu.

„Tenis nikad nije savršen. Svi znamo da igramo i forhend i bekhend, ali ti odlučujući momenti su nešto što moram da unapredim. Kada je neka bitna šansa da je iskoristim, jer ženski tenis je takav da ne znaš šta može da ti se desi. Ti i kad vodiš 5:1 možeš da izgubiš, to smo mnogo puta videli. Sekunda, jedan poen te dele od poraza i zato baš u tim momentima treba da ostaneš fokusiran i da nastaviš dalje. U redu, izgubila sam poen, stigla me je, ali treba tad nastaviti dalje. Igrački, treba da imaš dubinu lopti kad je najpotrebnije, da nekad izađeš i na volej, odigraš drop šot, odserviraš kad je bitno. Sve pomalo treba da se popravi da budeš tamo gde su najbolji", zaključila je srpska teniserka.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar