Ко каже да не можеш да уживаш и на боловању?

И нови уговор и три пута већа плата за Лофтуса Чика! Одлични Енглез има пуно разлога за задовољство ових дана.

Фудбал 03.07.2019 | 08:38
Ко каже да не можеш да уживаш и на боловању?
Челси и сјајни везиста Рубен Лофтус Чик договорили су се око новог, знатно уноснијег уговора, који ће бити прави ветар у леђа новом тренеру Френку Лампарду уочи нове сезоне. Очекује се да славни Енглез већ сутра буде именован за новог шефа стручног штаба Плаваца и није могао да замисли лепши поклон на старту.

Плавци тек треба да потврде све детаље новог уговора са Лофтусом Чиком, али британски Телеграф јавља да је већ договорено да он важи у наредних пет година и да ће везиста зарађивати чак 150.000 фунти недељно (167.000 евра). То ће представљати и изузетан раст зараде офанзивног везисте који тренутно по уговору потписаном пре три године игра за само 60.000 енглеских ночаница седмично, тачније за 67.000 евра.

Гледајући на годишњем нивоу уместо досадашњих 3.500.000 евра, Рубен Лофтус Чик ће зарађивати близу 9.000.000.

Садашњи уговор Рубена Лофтуса Чика и Челсија важи му до 30. јуна 2021. године, али је Челси поставио као један од приоритета потписивање новог уговора без обзира на чињеницу да до краја 2019. везиста неће крочити на терен услед опоравка од прелома Ахилове тетиве.

Ипак, Лофтус Чик се доказао претхосне сезоне као један од бољих у екипи Челсија, а постигао је и десет голова. Френк Лампард планира да му високи Енглез буде један од централних фудбалера на средини терена, а велика очекивања има и селектор Енглеске Герет Саутгејт који га види као једног носилаца игре на Европском првенству 2020. године.

Сада када је адекватно плаћен, неће бити проблема да испуни очекивања. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар