Ko kaže da ne možeš da uživaš i na bolovanju?

I novi ugovor i tri puta veća plata za Loftusa Čika! Odlični Englez ima puno razloga za zadovoljstvo ovih dana.

Fudbal 03.07.2019 | 08:38
Ko kaže da ne možeš da uživaš i na bolovanju?
Čelsi i sjajni vezista Ruben Loftus Čik dogovorili su se oko novog, znatno unosnijeg ugovora, koji će biti pravi vetar u leđa novom treneru Frenku Lampardu uoči nove sezone. Očekuje se da slavni Englez već sutra bude imenovan za novog šefa stručnog štaba Plavaca i nije mogao da zamisli lepši poklon na startu.

Plavci tek treba da potvrde sve detalje novog ugovora sa Loftusom Čikom, ali britanski Telegraf javlja da je već dogovoreno da on važi u narednih pet godina i da će vezista zarađivati čak 150.000 funti nedeljno (167.000 evra). To će predstavljati i izuzetan rast zarade ofanzivnog veziste koji trenutno po ugovoru potpisanom pre tri godine igra za samo 60.000 engleskih nočanica sedmično, tačnije za 67.000 evra.

Gledajući na godišnjem nivou umesto dosadašnjih 3.500.000 evra, Ruben Loftus Čik će zarađivati blizu 9.000.000.

Sadašnji ugovor Rubena Loftusa Čika i Čelsija važi mu do 30. juna 2021. godine, ali je Čelsi postavio kao jedan od prioriteta potpisivanje novog ugovora bez obzira na činjenicu da do kraja 2019. vezista neće kročiti na teren usled oporavka od preloma Ahilove tetive.

Ipak, Loftus Čik se dokazao prethosne sezone kao jedan od boljih u ekipi Čelsija, a postigao je i deset golova. Frenk Lampard planira da mu visoki Englez bude jedan od centralnih fudbalera na sredini terena, a velika očekivanja ima i selektor Engleske Geret Sautgejt koji ga vidi kao jednog nosilaca igre na Evropskom prvenstvu 2020. godine.

Sada kada je adekvatno plaćen, neće biti problema da ispuni očekivanja. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar