Званично: Рекордер!

То је оно што је Тотенхем чекао годину и по дана!

Фудбал 03.07.2019 | 08:00
Званично: Рекордер!
Џек Кларк је само загрејао атмосферу, Тотенхемови навијачи су после годину и по дана коначно дочекали бомбастично појачање - стигао је Танги Ндомбеле!

После неколико дана чистих нагађања, Ндомбеле је данас парафирао петогодишњи уговор с Певцима и оборио све досадашње клупске рекорде! Први човек Тотенхема Данијел Леви разбио је касу и навијачима обезбедио фантастично појачање и то за 70.000.000 евра, од чега је 60.000.000 фиксно, а још 10.000.000 европских новчаница доћи кроз разне бонусе! Француз родом из Конгоа тако је засад за целих 20.000.000 евра престигао досад најскупљег фудбалера клуба из Лондона Давинсона Санчеза. 

Ндомбеле ће Тотенхему донети сигурност на средини терена и играча коме се лопта просто лепи за ногу, па је зато и врло добар дриблер. Има страшан преглед игре, зна да се позиционира, игра напред, због чега му лопте имају очи и требало би да буде одличан саиграч Харију Кејну и друштву из нападачке трећине. Осим тога врло је снажан у дуелима, има осећај да поквари противничке нападе, због чега га је Бруно Женесио често померао с места у срцу везног реда на нешто дефанзивније место задњег везног. Његова брзина једна је од његових главних карактеристика, па је током последњих сезона био један од кључних играча Лионове тактике.

Један је од играча који су свеприсутни на терену, па га практично можемо видети у свим фазама игре - од помагања одбрани, преко организације напада, транзиције, до саме офанзиве. За оне који нису толико пратили Ндомбелеа у прошлости, стручњаци кажу да представља микс бившег играча Тотенхема Мусе Дембелеа и Нгола Кантеа. У преводу - Тотенхем је добио првокласно појачање! 

У Лондону се надају да Ндомбеле није и последње појачање за ово лето, мада тренутно не постоје назнаке да би Певци могли да буду и даље активни на тржишту. С друге стране, сада сви ишчекују одлазак Кристијана Ериксена, који је још по окончању прошле сезоне затражио да оде из клуба. Његовом продајом свакако би се нивелисало све оно што је Тотенхем досад потрошио за Ндомбелеа и Кларка, што би свакако био добар посао за клуб. 

Ако успе да задржи остале виталне делове екипе, Тотенхем би поново могао да буде кандидат за титулу. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар