Zvanično: Rekorder!

To je ono što je Totenhem čekao godinu i po dana!

Fudbal 03.07.2019 | 08:00
Zvanično: Rekorder!
Džek Klark je samo zagrejao atmosferu, Totenhemovi navijači su posle godinu i po dana konačno dočekali bombastično pojačanje - stigao je Tangi Ndombele!

Posle nekoliko dana čistih nagađanja, Ndombele je danas parafirao petogodišnji ugovor s Pevcima i oborio sve dosadašnje klupske rekorde! Prvi čovek Totenhema Danijel Levi razbio je kasu i navijačima obezbedio fantastično pojačanje i to za 70.000.000 evra, od čega je 60.000.000 fiksno, a još 10.000.000 evropskih novčanica doći kroz razne bonuse! Francuz rodom iz Kongoa tako je zasad za celih 20.000.000 evra prestigao dosad najskupljeg fudbalera kluba iz Londona Davinsona Sančeza. 

Ndombele će Totenhemu doneti sigurnost na sredini terena i igrača kome se lopta prosto lepi za nogu, pa je zato i vrlo dobar dribler. Ima strašan pregled igre, zna da se pozicionira, igra napred, zbog čega mu lopte imaju oči i trebalo bi da bude odličan saigrač Hariju Kejnu i društvu iz napadačke trećine. Osim toga vrlo je snažan u duelima, ima osećaj da pokvari protivničke napade, zbog čega ga je Bruno Ženesio često pomerao s mesta u srcu veznog reda na nešto defanzivnije mesto zadnjeg veznog. Njegova brzina jedna je od njegovih glavnih karakteristika, pa je tokom poslednjih sezona bio jedan od ključnih igrača Lionove taktike.

Jedan je od igrača koji su sveprisutni na terenu, pa ga praktično možemo videti u svim fazama igre - od pomaganja odbrani, preko organizacije napada, tranzicije, do same ofanzive. Za one koji nisu toliko pratili Ndombelea u prošlosti, stručnjaci kažu da predstavlja miks bivšeg igrača Totenhema Muse Dembelea i Ngola Kantea. U prevodu - Totenhem je dobio prvoklasno pojačanje! 

U Londonu se nadaju da Ndombele nije i poslednje pojačanje za ovo leto, mada trenutno ne postoje naznake da bi Pevci mogli da budu i dalje aktivni na tržištu. S druge strane, sada svi iščekuju odlazak Kristijana Eriksena, koji je još po okončanju prošle sezone zatražio da ode iz kluba. Njegovom prodajom svakako bi se nivelisalo sve ono što je Totenhem dosad potrošio za Ndombelea i Klarka, što bi svakako bio dobar posao za klub. 

Ako uspe da zadrži ostale vitalne delove ekipe, Totenhem bi ponovo mogao da bude kandidat za titulu. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar