Ухапшени власници здрав. установа

У претресу двије специјалистичке здравствене установе на подручју Бијељине ухапшена су два лица из овог града, власници ових установа, чији су иницијали В. Ђ. (ординација Ђурић) и Р. М. (Здравствени центар С+Медицо) због сумње да су починила кривично дјело издавање и употреба неистинитог љекарског или ветеринарског увјерења.

Република Српска 02.07.2019 | 18:10
Ухапшени власници здрав. установа
Из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Тузланског кантона саопштено је да су током претреса извршених, уз асистенцију припадника бијељинске Полицијске управе, пронађени протоколи болесника, печати љекара запослених у здравственим установама, као и друга документација која се доводи у везу са наведеним кривичним дјелом. 

Након криминалистичке обраде наведена лица предата су тузланском Кантоналном тужилаштву на даље поступање. 

У саопштењу се наводи да су данашњи претреси извршени по наредби Општинског суда из Бијељине. 

Ова акција је наставак активности припадника МУП-а Тузланског кантона који су у ранијем периоду надлежном тужилаштву поднијели извјештај против више власника ауто-школа са подручја Тузланског кантона због сумње да су починили кривично дјело издавање и употреба неистинитог љекарског или ветеринарског увјерења.

БН

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Да

02.07.2019 16:27

Углавном све назови приватне специјалистицке установе,су импровизација и злоупотреба,од основних хигјенских услова,преко издрнданих метузалем кадрова,преко узимања пара фонда здравзтва.За све ово и много тога мозете видјети у Милицима код Дукица.Ето питајте Висковица,ако ниста не зна зна то!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Енко

02.07.2019 17:58

Сто не претресу апотеке у Сарајеву гдје се баве лоповлуцима.

Name

Министар

02.07.2019 19:16

А како то да ови из мупа тузланског кантона не провјере доктора који је потписао налазе Рајку Савицу након сто се обрацунао са Гарицем.....

Name

Пацијент

02.07.2019 16:39

Засто инцијали?Цему?Врапци знају да код љекарског нема детаљног прегледа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нешто ми ово сумњиво.

02.07.2019 17:51

Ово је таква глупост! Прво, људе су могли саслушати и без овакве драматургије. Ово је жеља појединаца да се обрачунају са конкуренцијом и покажу своју уцјењивачку моћ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А да није ...

02.07.2019 17:57

Овдје је наводно ријеч љекарским увјерењима, а у ствари је притисак на Винка и Радета од стране конкуренције. Већина привредника зна за овај начин обрачуна. Ако ниси са нама, против нас си!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

02.07.2019 18:09

Зар је Кантонално тузиластво Тузла надлежно да проводи истрагу у овом слуцају ,занимљиво је ко је судија суда Бијељине сто је подписао налог,ако је медјуентитетско надлезност је Суда БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

04.07.2019 12:52

Власник ауто школе из ПД организовано вози своје кандидате на,, лекарски преглед,, у Дубицу. Лекарски прегледи за возаче у РС су само формалност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

В.П. ибк

04.07.2019 15:29

Е колико ми зао оног Радета С+медица...зао ми сто га 90тих непокуписмо и одведосмо где на какву цуку босанску,сецам се ко јуце да је било...Ми седимо у пинцевима кренули на Мајевицу која гори,линије пукле,хаос фрка,лето је било...ми у возилима цекамо неког код цик-цака а он пролази са новим мотором,бермудице,поло мајица,папуцице,цвике а ми у панцирима се кувамо,,,,рибе пролазе кроз град...а и нама 20 и нека..ал немадосмо тате да плацају,да ми моземо слободно бензин и цигарице да пребацујемо преко дрине....и на крају баладе успесан привредник,градјанин,ктитор,кум црквени....а ми...неко у пуциле,неко пред цркву руку дас прузи..неко у бели свет....

ОДГОВОРИТЕ
Name

рациц

04.07.2019 16:49

Браво" В.П ибк", ми смо на дну по свим моралним параметрима, само истина нам мозе помоци а ова васа искрена прица доприноси сирењу истине. Свака цаст на искрености. Истина долази. Не треба нас бити страх да будемо храбри.

Name

И...

04.07.2019 21:08

@В.П. ибк, гдје сте сада, ви врли борци? Шта сад неку пакост просипаш за тастатуром? Ваљда би то требали схватити као јунаштво?

Name

За

04.07.2019 22:20

Постоји републичка Борачка организација, као и оне на локалу, које су адреса за рјешавање борачких питања. То што су некадашњи борци дозволили оволико шиканирање, понижења и разне притиске по свим нивоима, требају признати себи, бити бар искрени према себи. Већина се понаша као бабе, без имало одлучности, мушког става за рјешавање егзистенцијалног статуса, док је посебна прича корупција, проневјере, разне криминалне радње, које овдје најбоље успјевају. Проблем је, ипак у нама, у петљи за реакцију на деградирања којима краја нема, на жалост... Не треба упирати прстом у друге, до нас је.

Name

Бивси борци

05.07.2019 06:53

Бивси борци јос једино могу несто да ураде, а назалост показују нехраброст!!!!

Name

Аурелије

05.07.2019 10:00

ВИ КОЈИ СЕБЕ НАЗИВАТЕ БОРЦИМА, ПРВО РАЗМИСЛИТЕ КОГА СТЕ ПОСТАВИЛИ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА БОРАЧКЕ, ПА ОНДА НЕШТО ПРИЧАЈТЕ. КОГА ТАЈ ПРЕДСТАВЉА, НЕКУ ГРУПУ ГРАЂАНА? И ЈА САМ БИО БОРАЦ ОД 91.ДО КРАЈА. НИКАД МЕ НИКО И НИГДЈЕ НИЈЕ ПОЗВАО НА НЕКИ НАЗОВИМО ТО "САСТАНАК". НИКО И НИКАД! АЛИ ЗА ТО НЕ КРИВИМ РАДЕТА. ТО ЈЕ ПОШТЕН ЛИК. ПОЗДРАВ ЗА РАДЕТА.

Name

Проф.

05.07.2019 07:12

Ја сам лицно био у ординација код др. Винка. Није хтио да ми изда љекарско за ауто због година и вида. Цовјек лијепо рекао да не мозе, извинуо се и објаснио. Постено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д.

05.07.2019 07:13

Аман, несупјело рекетирање?

ОДГОВОРИТЕ