Uhapšeni vlasnici zdrav. ustanova

U pretresu dvije specijalističke zdravstvene ustanove na području Bijeljine uhapšena su dva lica iz ovog grada, vlasnici ovih ustanova, čiji su inicijali V. Đ. (ordinacija Đurić) i R. M. (Zdravstveni centar S+Medico) zbog sumnje da su počinila krivično djelo izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja.

Republika Srpska 02.07.2019 | 18:10
Uhapšeni vlasnici zdrav. ustanova
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona saopšteno je da su tokom pretresa izvršenih, uz asistenciju pripadnika bijeljinske Policijske uprave, pronađeni protokoli bolesnika, pečati ljekara zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, kao i druga dokumentacija koja se dovodi u vezu sa navedenim krivičnim djelom. 

Nakon kriminalističke obrade navedena lica predata su tuzlanskom Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje. 

U saopštenju se navodi da su današnji pretresi izvršeni po naredbi Opštinskog suda iz Bijeljine. 

Ova akcija je nastavak aktivnosti pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona koji su u ranijem periodu nadležnom tužilaštvu podnijeli izvještaj protiv više vlasnika auto-škola sa područja Tuzlanskog kantona zbog sumnje da su počinili krivično djelo izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja.

BN

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Da

02.07.2019 16:27

Uglavnom sve nazovi privatne specijalisticke ustanove,su improvizacija i zloupotreba,od osnovnih higjenskih uslova,preko izdrndanih metuzalem kadrova,preko uzimanja para fonda zdravztva.Za sve ovo i mnogo toga mozete vidjeti u Milicima kod Dukica.Eto pitajte Viskovica,ako nista ne zna zna to!

ODGOVORITE
Name

Enko

02.07.2019 17:58

Sto ne pretresu apoteke u Sarajevu gdje se bave lopovlucima.

Name

Ministar

02.07.2019 19:16

A kako to da ovi iz mupa tuzlanskog kantona ne provjere doktora koji je potpisao nalaze Rajku Savicu nakon sto se obracunao sa Garicem.....

Name

Pacijent

02.07.2019 16:39

Zasto incijali?Cemu?Vrapci znaju da kod ljekarskog nema detaljnog pregleda...

ODGOVORITE
Name

Nešto mi ovo sumnjivo.

02.07.2019 17:51

Ovo je takva glupost! Prvo, ljude su mogli saslušati i bez ovakve dramaturgije. Ovo je želja pojedinaca da se obračunaju sa konkurencijom i pokažu svoju ucjenjivačku moć.

ODGOVORITE
Name

А да није ...

02.07.2019 17:57

Ovdje je navodno riječ ljekarskim uvjerenjima, a u stvari je pritisak na Vinka i Radeta od strane konkurencije. Većina privrednika zna za ovaj način obračuna. Ako nisi sa nama, protiv nas si!

ODGOVORITE
Name

Boban

02.07.2019 18:09

Zar je Kantonalno tuzilastvo Tuzla nadležno da provodi istragu u ovom slucaju ,zanimljivo je ko je sudija suda Bijeljine sto je podpisao nalog,ako je medjuentitetsko nadleznost je Suda BiH

ODGOVORITE
Name

NN

04.07.2019 12:52

Vlasnik auto škole iz PD organizovano vozi svoje kandidate na,, lekarski pregled,, u Dubicu. Lekarski pregledi za vozače u RS su samo formalnost.

ODGOVORITE
Name

V.P. ibk

04.07.2019 15:29

E koliko mi zao onog Radeta S+medica...zao mi sto ga 90tih nepokupismo i odvedosmo gde na kakvu cuku bosansku,secam se ko juce da je bilo...Mi sedimo u pincevima krenuli na Majevicu koja gori,linije pukle,haos frka,leto je bilo...mi u vozilima cekamo nekog kod cik-caka a on prolazi sa novim motorom,bermudice,polo majica,papucice,cvike a mi u pancirima se kuvamo,,,,ribe prolaze kroz grad...a i nama 20 i neka..al nemadosmo tate da placaju,da mi mozemo slobodno benzin i cigarice da prebacujemo preko drine....i na kraju balade uspesan privrednik,gradjanin,ktitor,kum crkveni....a mi...neko u pucile,neko pred crkvu ruku das pruzi..neko u beli svet....

ODGOVORITE
Name

racic

04.07.2019 16:49

Bravo" V.P ibk", mi smo na dnu po svim moralnim parametrima, samo istina nam moze pomoci a ova vasa iskrena prica doprinosi sirenju istine. Svaka cast na iskrenosti. Istina dolazi. Ne treba nas biti strah da budemo hrabri.

Name

I...

04.07.2019 21:08

@V.P. ibk, gdje ste sada, vi vrli borci? Šta sad neku pakost prosipaš za tastaturom? Valjda bi to trebali shvatiti kao junaštvo?

Name

Za

04.07.2019 22:20

Postoji republička Boračka organizacija, kao i one na lokalu, koje su adresa za rješavanje boračkih pitanja. To što su nekadašnji borci dozvolili ovoliko šikaniranje, poniženja i razne pritiske po svim nivoima, trebaju priznati sebi, biti bar iskreni prema sebi. Većina se ponaša kao babe, bez imalo odlučnosti, muškog stava za rješavanje egzistencijalnog statusa, dok je posebna priča korupcija, pronevjere, razne kriminalne radnje, koje ovdje najbolje uspjevaju. Problem je, ipak u nama, u petlji za reakciju na degradiranja kojima kraja nema, na žalost... Ne treba upirati prstom u druge, do nas je.

Name

Bivsi borci

05.07.2019 06:53

Bivsi borci jos jedino mogu nesto da urade, a nazalost pokazuju nehrabrost!!!!

Name

Aurelije

05.07.2019 10:00

VI KOJI SEBE NAZIVATE BORCIMA, PRVO RAZMISLITE KOGA STE POSTAVILI ZA PREDSJEDNIKA BORAČKE, PA ONDA NEŠTO PRIČAJTE. KOGA TAJ PREDSTAVLJA, NEKU GRUPU GRAĐANA? I JA SAM BIO BORAC OD 91.DO KRAJA. NIKAD ME NIKO I NIGDJE NIJE POZVAO NA NEKI NAZOVIMO TO "SASTANAK". NIKO I NIKAD! ALI ZA TO NE KRIVIM RADETA. TO JE POŠTEN LIK. POZDRAV ZA RADETA.

Name

Prof.

05.07.2019 07:12

Ja sam licno bio u ordinacija kod dr. Vinka. Nije htio da mi izda ljekarsko za auto zbog godina i vida. Covjek lijepo rekao da ne moze, izvinuo se i objasnio. Posteno.

ODGOVORITE
Name

D.

05.07.2019 07:13

Aman, nesupjelo reketiranje?

ODGOVORITE