Интервју - Брукс: Живот ми се комплетно промијенио!

Жеља за медаљом је сада још већа! Кошаркашица Србије причала о прилагођавању на национални тим након рођења сина.

Кошарка 02.07.2019 | 23:20
Интервју - Брукс: Живот ми се комплетно промијенио!
Многи су помислили да Јелена Брукс, нама далеко познатија по презимену Миловановић, неће заиграти на овом Европском првенству након што је раније током године родила сина. Али, она је постала живи доказ да је све могуће уколико је воља и снага ту.

Наша кошаркашица је тако приступила припремама на најбољи могући начин и селекторка Србије, Марина Маљковић, дала јој је зелено светло да наступи на континенталној смотри у својој домовини. Она је ту шансу оберучке приграбила. И не само то. Слободно се може рећи да је била један од главних предводника наше селекције у походу на прво место у групној фази и директан пласман у четвртфинале.

Видело се по њеним гестикулацијама на терену колико јој је све то значило. Сваки кош прослављала је са високо подигнутим рукама, а своје колегинице је бодрила чак и онда када није ишло. А како то обично бива, све критике и коментари су напрасно нестали. Може се рећи да им је српска репрезентативка одржала час кошарке, а што је много важније, показала је да треба имати вере и да се увек мора ићи до краја.

„Од почетка сам знала да могу ово да урадим. Од првог дана од како сам санзала да сам трудна, нисам размишљала само о томе како ћу добити дете, већ и о томе како ћу након тога уживати у данима као што су ови и побеђивати заједно са националном селекцијом“, рекла је Брукс.

Наравно, док је била трудна, наша кошаркашица није смела да се излаже додатним напорима. Каже да јој је то чак и пријало, јер је на тај начин успела да сакупи додатну енергију за наступе за државни тим.

„Радила сам све што ми је било допуштено у свакој фази трудноће. Нисам смела у потпуности да запустим тренинге. Заправо, читав овај период ми је пријао, јер сам успела да скупим довољно снаге за наредне борбе“, додала је српска кошаркашица.

Након порођаја, српска кошаркашица имала је само две недеље да се врати у форму пред почетак припрема. Екипи се прикључила само шест недеља након што је родила сина, али каже да су је колегинице у томе максимално подржале.

„Истина је да сам само две недеље имала да се вратим у форму. Морала сам да поведем рачуна о кардио тренинзима и да срчани ритам ускладим са границама. Прикључила сам се осталим кошаркашицама четири недеље касније. Свакога дана су ми помагале да се вратим на прави колосек и драго ми је што су у сваком тренутку знале шта ми је најпотребније“, изјавила је Брукс.

Наравно, због свега тога мотив је само још већи.

„Сада, када је беба ту поред мене, заправо имам још већу енергију и жељу да пружим што бољу партију. Све то вас на неки начин промени, како ван, тако и на терену. По први пут могу да кажем да се осећам комплетно и да сам спремна на све“, подвукла је наша репрезентативка.

Иако у српској репрезентацији ових дана влада права еуфорија због директног пласмана у четвртфинале и одласка у Арену, Јелена Брукс искусно спушта лопту.

„Циљ нам је и даље да се пласирамо на Олимпијске игре у Токију наредне године“, истиче она.

За крај, подвукла је колико подршка навијача и јавности генерално има утицаја на позитивну атмосферу и добре игре наше селекције.

„Оно што је најважније јесте да смо све љубитеље кошарке подигли на ноге. Сви су узбуђени и са нестрпљењем ишчекују сваки следећи меч. Када су српски навијачи у таквом расположењу, то само може још више да вам помогне и улије додатну снагу. Мислим да ће у ’Арени’ бити незаборавно“, закључила је наша кошаркашица.

Извор: моззартспорт

Фото: Фиба Wомен’с Еуробаскет - 2019

Коментари / 0

Оставите коментар