Intervju - Bruks: Život mi se kompletno promijenio!

Želja za medaljom je sada još veća! Košarkašica Srbije pričala o prilagođavanju na nacionalni tim nakon rođenja sina.

Košarka 02.07.2019 | 23:20
Intervju - Bruks: Život mi se kompletno promijenio!
Mnogi su pomislili da Jelena Bruks, nama daleko poznatija po prezimenu Milovanović, neće zaigrati na ovom Evropskom prvenstvu nakon što je ranije tokom godine rodila sina. Ali, ona je postala živi dokaz da je sve moguće ukoliko je volja i snaga tu.

Naša košarkašica je tako pristupila pripremama na najbolji mogući način i selektorka Srbije, Marina Maljković, dala joj je zeleno svetlo da nastupi na kontinentalnoj smotri u svojoj domovini. Ona je tu šansu oberučke prigrabila. I ne samo to. Slobodno se može reći da je bila jedan od glavnih predvodnika naše selekcije u pohodu na prvo mesto u grupnoj fazi i direktan plasman u četvrtfinale.

Videlo se po njenim gestikulacijama na terenu koliko joj je sve to značilo. Svaki koš proslavljala je sa visoko podignutim rukama, a svoje koleginice je bodrila čak i onda kada nije išlo. A kako to obično biva, sve kritike i komentari su naprasno nestali. Može se reći da im je srpska reprezentativka održala čas košarke, a što je mnogo važnije, pokazala je da treba imati vere i da se uvek mora ići do kraja.

„Od početka sam znala da mogu ovo da uradim. Od prvog dana od kako sam sanzala da sam trudna, nisam razmišljala samo o tome kako ću dobiti dete, već i o tome kako ću nakon toga uživati u danima kao što su ovi i pobeđivati zajedno sa nacionalnom selekcijom“, rekla je Bruks.

Naravno, dok je bila trudna, naša košarkašica nije smela da se izlaže dodatnim naporima. Kaže da joj je to čak i prijalo, jer je na taj način uspela da sakupi dodatnu energiju za nastupe za državni tim.

„Radila sam sve što mi je bilo dopušteno u svakoj fazi trudnoće. Nisam smela u potpunosti da zapustim treninge. Zapravo, čitav ovaj period mi je prijao, jer sam uspela da skupim dovoljno snage za naredne borbe“, dodala je srpska košarkašica.

Nakon porođaja, srpska košarkašica imala je samo dve nedelje da se vrati u formu pred početak priprema. Ekipi se priključila samo šest nedelja nakon što je rodila sina, ali kaže da su je koleginice u tome maksimalno podržale.

„Istina je da sam samo dve nedelje imala da se vratim u formu. Morala sam da povedem računa o kardio treninzima i da srčani ritam uskladim sa granicama. Priključila sam se ostalim košarkašicama četiri nedelje kasnije. Svakoga dana su mi pomagale da se vratim na pravi kolosek i drago mi je što su u svakom trenutku znale šta mi je najpotrebnije“, izjavila je Bruks.

Naravno, zbog svega toga motiv je samo još veći.

„Sada, kada je beba tu pored mene, zapravo imam još veću energiju i želju da pružim što bolju partiju. Sve to vas na neki način promeni, kako van, tako i na terenu. Po prvi put mogu da kažem da se osećam kompletno i da sam spremna na sve“, podvukla je naša reprezentativka.

Iako u srpskoj reprezentaciji ovih dana vlada prava euforija zbog direktnog plasmana u četvrtfinale i odlaska u Arenu, Jelena Bruks iskusno spušta loptu.

„Cilj nam je i dalje da se plasiramo na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine“, ističe ona.

Za kraj, podvukla je koliko podrška navijača i javnosti generalno ima uticaja na pozitivnu atmosferu i dobre igre naše selekcije.

„Ono što je najvažnije jeste da smo sve ljubitelje košarke podigli na noge. Svi su uzbuđeni i sa nestrpljenjem iščekuju svaki sledeći meč. Kada su srpski navijači u takvom raspoloženju, to samo može još više da vam pomogne i ulije dodatnu snagu. Mislim da će u ’Areni’ biti nezaboravno“, zaključila je naša košarkašica.

Izvor: mozzartsport

Foto: Fiba Women’s Eurobasket - 2019

Komentari / 0

Ostavite komentar