Звезда има новог нападача - Португалац до 2022.

Црвено-бели "освежили" офанзиву. Званично! "Била је велика борба око мог трансфера", рекао је новајлија шампиона.

Фудбал 02.07.2019 | 18:46
Звезда има новог нападача - Португалац до 2022.
Црвена звезда ће од прве утакмице у новој сезони моћи да рачуна на новог нападача.

Португалац Томане (26) стигао је у Београд и на стадиону "Рајко Митић" у уторак потписао трогодишњи уговор са шампионом Србије.

Његов долазак дуго је најављиван и догодио се тачно седам дана уочи прве утакмице екипе Владана Милојевића против Судуве, у квалификацијама за Лигу шампиона.

Томане је допутовао у Београд у понедељак, када је генерални директор Звезде Звездан Терзић објаснио да је Португалац дуго био жеља црвено-белих, али да је његов клуб Тондела раније тражио превише - два милиона евра.

Сада су препреке отклоњене, па је Томане постао играч клуба са "Маракане" за 750.000 евра.

Нови Звездин "шпиц" висок је 182 центиметра и прошао је омладинску школу Боависте и Виторије Гимараеш. Сениорску каријеру започео је 2010. у Виторији и њен је члан био до 2016, када је отишао у грчки Панетоликос, после којег је играо и за португалску Аруку, клуб из околина Порта.

Прошле сезоне, Томане је постигао 14 голова.

"Дошао сам у највећи клуб у Србији, велика ми је част што сам део овог тима богате историје, који је и прошле године оставио озбиљан траг у Лиги шампиона. Даћу све од себе да будем што бољи. Била је велика борба око мог трансфера, тако да сам изузетно срећан што сам данас овде", изјавио је он.

Звездин нови Португалац свестан је да се од њега много очекује.

"У опису мог посла је да дајем голове. Желим да се што пре прикључим екипи, да почнем да тренирам са њима и да се уклопим, како бих оправдао поверење и испунио циљеве због којих сам доведен".

Четврто појачање црвено-белих у овом прелазном року одлично познаје клуб.

"И пре него што сам довиђен у везу са Звездом знао сам да је била шампион Европе и света и да је клуб са великом традицијом. У претходних неколико месеци сам много више и пратио утакмице и бодрио екипу. Звезда је тим који има навику побеђивања и то ми се изузетно допада".

Имао је Томане и поруку за навијаче.

"Желим да будем део екипе, да помогнем остварењу циљева и да усрећим навијаче. Даћу све од себе да постижем што више голова. Желим да се захвалим на свим порукама које сам од навијача добијао за за ово време преко друштвених мрежа, као и за подршку. Јасна је обострана жеља да будем овде", додао је он.

Након потврде овог трансфера, очекује се и долазак новог левог бека, Жандера, који би требало да појача Милојевићеву екипу за 200.000 евра. Његов потпис заокружиће састав екипе којом у Љутице Богдана крећу по још један пласман у Лигу шампиона.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар