Zvezda ima novog napadača - Portugalac do 2022.

Crveno-beli "osvežili" ofanzivu. Zvanično! "Bila je velika borba oko mog transfera", rekao je novajlija šampiona.

Fudbal 02.07.2019 | 18:46
Zvezda ima novog napadača - Portugalac do 2022.
Crvena zvezda će od prve utakmice u novoj sezoni moći da računa na novog napadača.

Portugalac Tomane (26) stigao je u Beograd i na stadionu "Rajko Mitić" u utorak potpisao trogodišnji ugovor sa šampionom Srbije.

Njegov dolazak dugo je najavljivan i dogodio se tačno sedam dana uoči prve utakmice ekipe Vladana Milojevića protiv Suduve, u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Tomane je doputovao u Beograd u ponedeljak, kada je generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić objasnio da je Portugalac dugo bio želja crveno-belih, ali da je njegov klub Tondela ranije tražio previše - dva miliona evra.

Sada su prepreke otklonjene, pa je Tomane postao igrač kluba sa "Marakane" za 750.000 evra.

Novi Zvezdin "špic" visok je 182 centimetra i prošao je omladinsku školu Boaviste i Vitorije Gimaraeš. Seniorsku karijeru započeo je 2010. u Vitoriji i njen je član bio do 2016, kada je otišao u grčki Panetolikos, posle kojeg je igrao i za portugalsku Aruku, klub iz okolina Porta.

Prošle sezone, Tomane je postigao 14 golova.

"Došao sam u najveći klub u Srbiji, velika mi je čast što sam deo ovog tima bogate istorije, koji je i prošle godine ostavio ozbiljan trag u Ligi šampiona. Daću sve od sebe da budem što bolji. Bila je velika borba oko mog transfera, tako da sam izuzetno srećan što sam danas ovde", izjavio je on.

Zvezdin novi Portugalac svestan je da se od njega mnogo očekuje.

"U opisu mog posla je da dajem golove. Želim da se što pre priključim ekipi, da počnem da treniram sa njima i da se uklopim, kako bih opravdao poverenje i ispunio ciljeve zbog kojih sam doveden".

Četvrto pojačanje crveno-belih u ovom prelaznom roku odlično poznaje klub.

"I pre nego što sam doviđen u vezu sa Zvezdom znao sam da je bila šampion Evrope i sveta i da je klub sa velikom tradicijom. U prethodnih nekoliko meseci sam mnogo više i pratio utakmice i bodrio ekipu. Zvezda je tim koji ima naviku pobeđivanja i to mi se izuzetno dopada".

Imao je Tomane i poruku za navijače.

"Želim da budem deo ekipe, da pomognem ostvarenju ciljeva i da usrećim navijače. Daću sve od sebe da postižem što više golova. Želim da se zahvalim na svim porukama koje sam od navijača dobijao za za ovo vreme preko društvenih mreža, kao i za podršku. Jasna je obostrana želja da budem ovde", dodao je on.

Nakon potvrde ovog transfera, očekuje se i dolazak novog levog beka, Žandera, koji bi trebalo da pojača Milojevićevu ekipu za 200.000 evra. Njegov potpis zaokružiće sastav ekipe kojom u Ljutice Bogdana kreću po još jedan plasman u Ligu šampiona.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar