WБ: Ивана и Федерер прошли, Крајиновић испао!

Ивана Јоровић сјајном игром до у другог кола Вимблдона! Српска тенисерка Ивана Јоровић са 2-0 (7:6, 6:4) у сетовима победила је Лесли Керхове у првом колу Вимблдона.  Ивана Јоровић коначно у другом колу! Млада српска тенисерка остварила је прву победу у каријери на гренд слем турнирима.  Крај за Крајиновића! Српски тенисер Филип Крајиновић поражен је у првом колу Вимблдона од Доминика Кепфера са 3-1 у сетовима.  Крајиновић подбацио, испао од играча са "челинџера"! Српски тенисер није оправдао улогу фаворита на старту Вимблдона.  Федерер очајно кренуо, па експресном игром дошао до другог кола.  Роџер Федерер, трећи тенисер света, пласирао се у друго коло Вимблдона, пошто је после четири сета савладао Јужноафриканца Лојда Џорџа Хериса.

Тенис 02.07.2019 | 18:01
WБ: Ивана и Федерер прошли, Крајиновић испао!
Ивана Јоровић је приказала добру партију на данашњем сусрету, иако је у њеној игри било доста осцилација, добра је ствар што је добар део превладао и што је успела да победи.

Ивана Јоровић се трећи пут у каријери нашла у главном жребу неког од четири најважнија турнира и коначно стигла до победе!

Шармантна Чачанка имала је срећу да у првом колу извуче квалификанткињу, Лесли Керкхове из Холандије, која на WТА листи заузима тек 201. место.

Јоровић (99) је потврдила да је квалитетнија играчица, добивши меч резултатом 7:6 (7:5), 6:4.

У другом колу састаће се са 22. носиоцем Доном Векић (Хрватска) или Алисон Риске (САД).

Двадесетдвогодишња Ивана Јоровић је учесник гренд слем турнира у сениорској конкуренцији од 2016. године.

Првих осам пута није успела да прође квалификације, да би у главном жребу дебитовала на Аустралијан опену 2018, када је изгубила од четвртог носиоца, Елине Свитолине.

Ове године је елиминисана у трећем колу квалификација за Аустралијан опен, док је на Ролан Гаросу "упала" у главни жреб по пласману на WТА листи, али на старту није успела да "преломи" меч против Џенифер Брејди (6:7, 6:4, 5:7).

Није све изгледало идеално, није било како треба посебно после једног маратонског брејка који је Керхове присвојила. Ипак је српска тенисерка смогла довољно снаге да уведе први сет у тај-брејк где је успела и да победи са 7-5.

Занимљиво, у овом сету је направила два брејка, баш као и њена ривалка Лесли Керхове, која је имала предност од 5-2 у тај-брејку над Иваном Јоровић.

Међутим, српска тенисерка је сјајном игром успела да веже чак пет поена и да упише себи први сет, иако је не дуго пре тога, тако нешто деловало као немогућа мисија.

Други сет је почео неславно по српску тенисерку. Керхове је направила брејк у другом гему и повела са 2:0, али се тада Јоровићева тргла и везала два гема.

Наредна два гема су освојена на свом сервису, да би српска тенисерка направила сјајан посао.

У правом моменту је Ивана Јоровић сломила 201. играчицу света и направила брејк, који је потом успела да потврди на свом сервису и да поведе са 5:3, да би на крају добро одсервирала и освојила други сет.

Тако се Јоровићева после победе 7:6, 6:4, пласирала у друго коло Вимблдона где ће играти против боље из дуела Дона Векић – Алисон Риске.

Крај за Крајиновића! Српски тенисер Филип Крајиновић поражен је у првом колу Вимблдона од Доминика Кепфера са 3-1 у сетовима.

Није Филип имао баш идеалан почетак овог сусрета. Први гем је освојио Доминик Кепфер, покушао је Крајиновић да направи брејк, али се Кепфер боље снашао.

Ту предност није испуштао, па је тако добру игру крунисао победом и вођством од 1-0 у сетовима.

У наредна два гема није било изненађења, да би у четвртном немачки тенисер успео да направи брејк и то без изгубљеног поена и да поведе са 3:1.

Меч је изгледао баш онако како су стручњаци и предвидели. Напето и неизвесно уз доста драме у сваком сету.

Други период је Крајиновић одлично почео, освојио је свих пет гемова на свом сервису, уз бриљантну партију у гему број седам када није изгубио ниједан поена.

Ипак, оно најлепше је дошло у десетом гему, када је Крајиновић, додуше уз велику борбу и пропуштене четири брејк лопте успео да сломи Кепфера и узме брејк у најважнијем моменту, када је и освојио други сет.

Трећи сет је почео идентично као претходна два. Предност на сервису се максимално користила и сервис гемови су исписивали поене на семафору.

Тако је било све до шестог гема, када је Крајиновић при предности од 3:2 успео да направи нови брејк и потом да га потврди на свом сервису. Када је Крајиновић направио још један брејк сви су већ видели његов тријумф у трећем сету, али је он направио неколико грешака које су овај дуел одвеле у тај-брејк.

Како наш народ каже, Филип је "од готовог направио вересију" и уместо да освајањем гема на свом сервису добије други сет, његова борба је отишла у тај-брејк, где је морао да брани три сет лопте, потом направио једну, па је Кепфер четврту сет лопту искористио.

У четвртом сету, Кепфер је био веома доминантан и са 6:1 без већих проблема добио сет, самим тим и меч и тако се пласирао у друго коло Вимблдона, где ће играти против бољег из дуела Метју Ебден – Дијего Шварцман.

Федерер очајно кренуо, па експресном игром дошао до другог кола! Роџер Федерер, трећи тенисер света, пласирао се у друго коло Вимблдона, пошто је после четири сета савладао Јужноафриканца Лојда Џорџа Хериса. Федереру био неопходан један сет да пронађе ритам. Швајцарски тенисер успео да савлада Лојда Хериса.

Швајцарцу је за тријумф било потребно сат и 50 минута игре – 3:6, 6:1, 6:2, 6:2.

Федерер, други носилац у Лондону, веома лоше је отворио меч, што је 86. тенисер света успео да искористи.

Јужноафриканац изненадио је игром Швајцарца и резултатом 6:3 дошао је до првог сета.

Ово је био сигнал да Федерер крене много агресивније. У наставка меча гледали смо оног Роџера којег смо мислили да ћемо добити од старта меча.

У другом сету допустио је Херису само један гем, а потом у трећем два. Федерер тако за само 50 минута игре долази до преокрета – 2-1.

Када се Јужноафриканац пожалио на бол у стопалу било је јасно да ће Роџерлако доћи до четвртог сета, односно победе.

Швајцарац четврти период игре добија са 6:2 и заслужено пролази у друго коло, где ће играти против Џеја Кларка или Ное Рубина.

Муке у првом сету, али зато рапсодија у преостала три. Баш тако се може описати данашњи наступ Роџера Федерера на Централном терену Ол Ингланд Клуба. Након свега, Швајцарац је обезбедио пласман у друго коло, пошто је на крају меча руку морао да пружи Јужноафриканац, Лојд Херис. Некада први тенисер света славио је резултатом 3:1 (3:6, 6:1, 6:2, 6:2).

Није добро почело по једног од главних фаворита за освајање титуле. Лојд Херис се сасвим добро држао, сервирао је готово перфектно и није дао Федереру простора за његову карактеристичну игру. Средином сета, при резултату 3:2, чак је успео да дође и до брејка, пошто је искористио прву и једину шансу за тако нешто у датом сету. Покушао је Швајцарац да узврати, имао брејк лопту у последњем гему овог сета, али је јужноафрички тенисер успео да се избори са притиском и да добије овај део игре резултатом 6:3.

У другом сету није било дилеме. Федерер се, условно речено, наљутио након изгубљеног првог сета и одмах од старта је кренуо јако. Видели смо два брејка на сервис Хериса, па је већ 22 минута касније резултат у сетовима био поравнат, пошто је Роџер препустио само гем Јужноафриканцу, 6:1.

У трећем сету, Федерер је наставио где је стао у претходном, а сценарио је био готово пресликан. Швајцарац је поново дошао до два брејка, са разликом да је овај сет завршен резултатом 6:2 у гемовима.

Лојд Херис као да се предао, па јачи отпор није успео да пружи ни у четвртом, испоставиће се, завршном сету. Тенисер који је тренутно 86. на АТП листи и у овом сету дошао је до само два освојена гема, па је Федерер на крају могао да одахне и да већ почне да размишља о наредном изазивачу, 6:2.

Ни у другој рунди Федерер не би смео да има проблема, пошто ће укрстити рекет са победником дуела између Џеја Кларка, који је добио вајлд кард за учешће на овогодишњем Вимблдону, и НоеРубина, квалификанта.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар