WB: Ivana i Federer prošli, Krajinović ispao!

Ivana Jorović sjajnom igrom do u drugog kola Vimbldona! Srpska teniserka Ivana Jorović sa 2-0 (7:6, 6:4) u setovima pobedila je Lesli Kerhove u prvom kolu Vimbldona.  Ivana Jorović konačno u drugom kolu! Mlada srpska teniserka ostvarila je prvu pobedu u karijeri na grend slem turnirima.  Kraj za Krajinovića! Srpski teniser Filip Krajinović poražen je u prvom kolu Vimbldona od Dominika Kepfera sa 3-1 u setovima.  Krajinović podbacio, ispao od igrača sa "čelindžera"! Srpski teniser nije opravdao ulogu favorita na startu Vimbldona.  Federer očajno krenuo, pa ekspresnom igrom došao do drugog kola.  Rodžer Federer, treći teniser sveta, plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je posle četiri seta savladao Južnoafrikanca Lojda Džordža Herisa.

Tenis 02.07.2019 | 18:01
WB: Ivana i Federer prošli, Krajinović ispao!
Ivana Jorović je prikazala dobru partiju na današnjem susretu, iako je u njenoj igri bilo dosta oscilacija, dobra je stvar što je dobar deo prevladao i što je uspela da pobedi.

Ivana Jorović se treći put u karijeri našla u glavnom žrebu nekog od četiri najvažnija turnira i konačno stigla do pobede!

Šarmantna Čačanka imala je sreću da u prvom kolu izvuče kvalifikantkinju, Lesli Kerkhove iz Holandije, koja na WTA listi zauzima tek 201. mesto.

Jorović (99) je potvrdila da je kvalitetnija igračica, dobivši meč rezultatom 7:6 (7:5), 6:4.

U drugom kolu sastaće se sa 22. nosiocem Donom Vekić (Hrvatska) ili Alison Riske (SAD).

Dvadesetdvogodišnja Ivana Jorović je učesnik grend slem turnira u seniorskoj konkurenciji od 2016. godine.

Prvih osam puta nije uspela da prođe kvalifikacije, da bi u glavnom žrebu debitovala na Australijan openu 2018, kada je izgubila od četvrtog nosioca, Eline Svitoline.

Ove godine je eliminisana u trećem kolu kvalifikacija za Australijan open, dok je na Rolan Garosu "upala" u glavni žreb po plasmanu na WTA listi, ali na startu nije uspela da "prelomi" meč protiv Dženifer Brejdi (6:7, 6:4, 5:7).

Nije sve izgledalo idealno, nije bilo kako treba posebno posle jednog maratonskog brejka koji je Kerhove prisvojila. Ipak je srpska teniserka smogla dovoljno snage da uvede prvi set u taj-brejk gde je uspela i da pobedi sa 7-5.

Zanimljivo, u ovom setu je napravila dva brejka, baš kao i njena rivalka Lesli Kerhove, koja je imala prednost od 5-2 u taj-brejku nad Ivanom Jorović.

Međutim, srpska teniserka je sjajnom igrom uspela da veže čak pet poena i da upiše sebi prvi set, iako je ne dugo pre toga, tako nešto delovalo kao nemoguća misija.

Drugi set je počeo neslavno po srpsku teniserku. Kerhove je napravila brejk u drugom gemu i povela sa 2:0, ali se tada Jorovićeva trgla i vezala dva gema.

Naredna dva gema su osvojena na svom servisu, da bi srpska teniserka napravila sjajan posao.

U pravom momentu je Ivana Jorović slomila 201. igračicu sveta i napravila brejk, koji je potom uspela da potvrdi na svom servisu i da povede sa 5:3, da bi na kraju dobro odservirala i osvojila drugi set.

Tako se Jorovićeva posle pobede 7:6, 6:4, plasirala u drugo kolo Vimbldona gde će igrati protiv bolje iz duela Dona Vekić – Alison Riske.

Kraj za Krajinovića! Srpski teniser Filip Krajinović poražen je u prvom kolu Vimbldona od Dominika Kepfera sa 3-1 u setovima.

Nije Filip imao baš idealan početak ovog susreta. Prvi gem je osvojio Dominik Kepfer, pokušao je Krajinović da napravi brejk, ali se Kepfer bolje snašao.

Tu prednost nije ispuštao, pa je tako dobru igru krunisao pobedom i vođstvom od 1-0 u setovima.

U naredna dva gema nije bilo iznenađenja, da bi u četvrtnom nemački teniser uspeo da napravi brejk i to bez izgubljenog poena i da povede sa 3:1.

Meč je izgledao baš onako kako su stručnjaci i predvideli. Napeto i neizvesno uz dosta drame u svakom setu.

Drugi period je Krajinović odlično počeo, osvojio je svih pet gemova na svom servisu, uz briljantnu partiju u gemu broj sedam kada nije izgubio nijedan poena.

Ipak, ono najlepše je došlo u desetom gemu, kada je Krajinović, doduše uz veliku borbu i propuštene četiri brejk lopte uspeo da slomi Kepfera i uzme brejk u najvažnijem momentu, kada je i osvojio drugi set.

Treći set je počeo identično kao prethodna dva. Prednost na servisu se maksimalno koristila i servis gemovi su ispisivali poene na semaforu.

Tako je bilo sve do šestog gema, kada je Krajinović pri prednosti od 3:2 uspeo da napravi novi brejk i potom da ga potvrdi na svom servisu. Kada je Krajinović napravio još jedan brejk svi su već videli njegov trijumf u trećem setu, ali je on napravio nekoliko grešaka koje su ovaj duel odvele u taj-brejk.

Kako naš narod kaže, Filip je "od gotovog napravio veresiju" i umesto da osvajanjem gema na svom servisu dobije drugi set, njegova borba je otišla u taj-brejk, gde je morao da brani tri set lopte, potom napravio jednu, pa je Kepfer četvrtu set loptu iskoristio.

U četvrtom setu, Kepfer je bio veoma dominantan i sa 6:1 bez većih problema dobio set, samim tim i meč i tako se plasirao u drugo kolo Vimbldona, gde će igrati protiv boljeg iz duela Metju Ebden – Dijego Švarcman.

Federer očajno krenuo, pa ekspresnom igrom došao do drugog kola! Rodžer Federer, treći teniser sveta, plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je posle četiri seta savladao Južnoafrikanca Lojda Džordža Herisa. Federeru bio neophodan jedan set da pronađe ritam. Švajcarski teniser uspeo da savlada Lojda Herisa.

Švajcarcu je za trijumf bilo potrebno sat i 50 minuta igre – 3:6, 6:1, 6:2, 6:2.

Federer, drugi nosilac u Londonu, veoma loše je otvorio meč, što je 86. teniser sveta uspeo da iskoristi.

Južnoafrikanac iznenadio je igrom Švajcarca i rezultatom 6:3 došao je do prvog seta.

Ovo je bio signal da Federer krene mnogo agresivnije. U nastavka meča gledali smo onog Rodžera kojeg smo mislili da ćemo dobiti od starta meča.

U drugom setu dopustio je Herisu samo jedan gem, a potom u trećem dva. Federer tako za samo 50 minuta igre dolazi do preokreta – 2-1.

Kada se Južnoafrikanac požalio na bol u stopalu bilo je jasno da će Rodžerlako doći do četvrtog seta, odnosno pobede.

Švajcarac četvrti period igre dobija sa 6:2 i zasluženo prolazi u drugo kolo, gde će igrati protiv Džeja Klarka ili Noe Rubina.

Muke u prvom setu, ali zato rapsodija u preostala tri. Baš tako se može opisati današnji nastup Rodžera Federera na Centralnom terenu Ol Ingland Kluba. Nakon svega, Švajcarac je obezbedio plasman u drugo kolo, pošto je na kraju meča ruku morao da pruži Južnoafrikanac, Lojd Heris. Nekada prvi teniser sveta slavio je rezultatom 3:1 (3:6, 6:1, 6:2, 6:2).

Nije dobro počelo po jednog od glavnih favorita za osvajanje titule. Lojd Heris se sasvim dobro držao, servirao je gotovo perfektno i nije dao Federeru prostora za njegovu karakterističnu igru. Sredinom seta, pri rezultatu 3:2, čak je uspeo da dođe i do brejka, pošto je iskoristio prvu i jedinu šansu za tako nešto u datom setu. Pokušao je Švajcarac da uzvrati, imao brejk loptu u poslednjem gemu ovog seta, ali je južnoafrički teniser uspeo da se izbori sa pritiskom i da dobije ovaj deo igre rezultatom 6:3.

U drugom setu nije bilo dileme. Federer se, uslovno rečeno, naljutio nakon izgubljenog prvog seta i odmah od starta je krenuo jako. Videli smo dva brejka na servis Herisa, pa je već 22 minuta kasnije rezultat u setovima bio poravnat, pošto je Rodžer prepustio samo gem Južnoafrikancu, 6:1.

U trećem setu, Federer je nastavio gde je stao u prethodnom, a scenario je bio gotovo preslikan. Švajcarac je ponovo došao do dva brejka, sa razlikom da je ovaj set završen rezultatom 6:2 u gemovima.

Lojd Heris kao da se predao, pa jači otpor nije uspeo da pruži ni u četvrtom, ispostaviće se, završnom setu. Teniser koji je trenutno 86. na ATP listi i u ovom setu došao je do samo dva osvojena gema, pa je Federer na kraju mogao da odahne i da već počne da razmišlja o narednom izazivaču, 6:2.

Ni u drugoj rundi Federer ne bi smeo da ima problema, pošto će ukrstiti reket sa pobednikom duela između Džeja Klarka, koji je dobio vajld kard za učešće na ovogodišnjem Vimbldonu, i NoeRubina, kvalifikanta.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar