Истина је, Меси хоће Лаутара у Барселони!

Трансфер неће бити изводљив осим ако не плати откупну клаузулу Интеру!

Фудбал 02.07.2019 | 22:14
Истина је, Меси хоће Лаутара у Барселони!
Почело је као чиста спекулација базирана на изјави, а могла би да се заврши као нова летња трансфер сапуница!

Само неколико дана пошто је Лионел Меси у суперлативу говорио о свом сународнику и саиграчу из репрезентације Аргентине Лаутару Мартинезу, право из земље Гаучоса стигла је велика најава: Барселона је ступила први контакт с Интером за младог голгетера! Аргентински ТyЦ Спорт, иначе познат као један од најрелевантнијих извора информација на тлу ове јужноамеричке државе, објавио је сазнања да је је Лаутаро Мартинез заиста привукао велику пажњу Барселоне, због чега је током претходних сати успостављена веза с челницима Интера. 

Иако никакве званичне понуде још нема, Барселона се у миланском клубу распитивала за здравље нападача у озбиљном успону форме, као и за услове под којим би трансфер могао да буде реализован. Одговор се можда није допао одговорнима на стадиону Камп Ноу, али друго није ни могло да се очекује – платите откупну клаузулу, па можете да водите Лаутара. Иако у Интеру дефинитивно не желе да их Мартинезнапусти, Барселона има могућност да кеширањем 112.000.000 евра, колико кошта његова слобода, учини да се Неразури ништа не питају у целој причи. То је новац о којем се говорило и када се појавила иницијална вест.

Прича ће се извесно уозбиљити оног тренутка када Аргентина заврши своје обавезе на Копа Америка у Бразилу. Гаучоси ће се у полуфиналу састати управо са домаћом селекцијом у великом дербију Јужне Америке.

Мартинез је заблистао у дресу Албиселеста и постигао ефектне голове против Катара и Венецуеле којим је екипу одвео до саме завршнице континенталног такмичења. Он је у Интер стигао прошлог лета из Расинга за суму од 14.000.000 евра, а у својој дебитантској сезони у Серији А скупио је девет голова на 35 утакмица.

И поред свих најава које стижу с јужноамеричког континента, Мартинезов трансфер у Барселону и даље изгледа готово у домену научне фантастике, понајвише због великих најава да ће Барса покушати да доведе и Нејмара и Антоана Гризмана, чиме би се конкуренција у нападу била апсолутно невероватна.

Али, видећемо шта нам доносе дани и седмице пред нама...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар