Istina je, Mesi hoće Lautara u Barseloni!

Transfer neće biti izvodljiv osim ako ne plati otkupnu klauzulu Interu!

Fudbal 02.07.2019 | 22:14
Istina je, Mesi hoće Lautara u Barseloni!
Počelo je kao čista spekulacija bazirana na izjavi, a mogla bi da se završi kao nova letnja transfer sapunica!

Samo nekoliko dana pošto je Lionel Mesi u superlativu govorio o svom sunarodniku i saigraču iz reprezentacije Argentine Lautaru Martinezu, pravo iz zemlje Gaučosa stigla je velika najava: Barselona je stupila prvi kontakt s Interom za mladog golgetera! Argentinski TyC Sport, inače poznat kao jedan od najrelevantnijih izvora informacija na tlu ove južnoameričke države, objavio je saznanja da je je Lautaro Martinez zaista privukao veliku pažnju Barselone, zbog čega je tokom prethodnih sati uspostavljena veza s čelnicima Intera. 

Iako nikakve zvanične ponude još nema, Barselona se u milanskom klubu raspitivala za zdravlje napadača u ozbiljnom usponu forme, kao i za uslove pod kojim bi transfer mogao da bude realizovan. Odgovor se možda nije dopao odgovornima na stadionu Kamp Nou, ali drugo nije ni moglo da se očekuje – platite otkupnu klauzulu, pa možete da vodite Lautara. Iako u Interu definitivno ne žele da ih Martineznapusti, Barselona ima mogućnost da keširanjem 112.000.000 evra, koliko košta njegova sloboda, učini da se Nerazuri ništa ne pitaju u celoj priči. To je novac o kojem se govorilo i kada se pojavila inicijalna vest.

Priča će se izvesno uozbiljiti onog trenutka kada Argentina završi svoje obaveze na Kopa Amerika u Brazilu. Gaučosi će se u polufinalu sastati upravo sa domaćom selekcijom u velikom derbiju Južne Amerike.

Martinez je zablistao u dresu Albiselesta i postigao efektne golove protiv Katara i Venecuele kojim je ekipu odveo do same završnice kontinentalnog takmičenja. On je u Inter stigao prošlog leta iz Rasinga za sumu od 14.000.000 evra, a u svojoj debitantskoj sezoni u Seriji A skupio je devet golova na 35 utakmica.

I pored svih najava koje stižu s južnoameričkog kontinenta, Martinezov transfer u Barselonu i dalje izgleda gotovo u domenu naučne fantastike, ponajviše zbog velikih najava da će Barsa pokušati da dovede i Nejmara i Antoana Grizmana, čime bi se konkurencija u napadu bila apsolutno neverovatna.

Ali, videćemo šta nam donose dani i sedmice pred nama...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar