WБ: Сјеча фаворита - Тим елиминисан у 1. колу!

Доминик Тим, четврти тенисер света, елиминисан је са Вимблдона, пошто је после четири сета поражен од Американца Сема Кверија.  Није Ешли за џабе прва и није Ангелика тек тако шампионка!

Тенис 02.07.2019 | 16:45
WБ: Сјеча фаворита - Тим елиминисан у 1. колу!
Тим, који је са великим амбицијама дошао у Лондон, изгубио је после два и по сата борбе од искусног Кверија – 6:7 (4), 7:6 (1), 6:3, 6:0.

Аустријанац се придружио Александру Звереву и Стефаносу Циципасу, који су такође били пројектовани да стигну до завршнице турнира, али су испали на старту.

Двадесетчетворогодишњи тенисер добро је кренуо меч и после 49 минута игре водио је са 1-0 у сетовима. Током другог периода игре наставио је са добрим ударцима, међутим крајем сета је ментално попустио.

У десетом гему је имао две сет лопте, али није успео да их искористи. Квери је потом у тај-брејку изједначио на 1-1 и све је било отворено.

Ово је потпуно пореметило Тима, који је трећи сет изгубио са 6:0, а у четвртом није освојио нити један гем.

Сем Квери у другом колу Вимблдона играће против Гарина или Рубљова.

Након "црног понедељка" чини се да је освануо и "црни уторак" на 133. издању Вимблдона. Јуче је мушки део жреба остао без два потенцијална освајача, Александер Зверева и Стефаноса Цицапаса, а данас је и без трећег, Доминика Тима.

Финалиста два последња Ролан Гароса неочекивано је застао већ у првом колу лондонског гребд слема пошто је од њега био бољи Сем Квери. Човек који је 2017. избацио са Вимблдона Новака Ђоковоћа и тако га пракитчно натерао да среди повређени лакат, сада је био бољи од Аустријанца који је победио баш Нолетанедавно у полуфиналу париског гренд слема, резлтатом 3:1, по сетовима 6:7 (4), 7:6 (1), 6:3 и 6:0. Искуни Американац ће у другом колу играти против бољег из меча између Руса Андреја Рубљова и Чилеанца Кристјана Гарина.

А момак који већ многима смета у свету белог споерта, Ник Кирјос је на једвите јаде преживео сународника Џордана Томпсона. Дуел два Аустралијанца је био веома занимљив, а Кирјос је имао и проблема са задњом ложом, због чега је у два наврата добијао помоћ физиотерапеута. На крају је, уз много муке, пет сетова и три сата и 26 минута игре славио резултатом 7:6 (4), 3:7, 7:6 (10), 0:6 и 6:1. И тако заказао судар у другој рунди са победником меча између Рафела Надала и Јуичија Сугите.

Није Ешли за џабе прва и није Ангелика тек тако шампионка! 

Аустралијанка Барти и Немица Кербер сигурне у првом колу Вимблдона.

Тазе владајућа тенисерка света, Ешли Барти очекивано је без већих проблема започела такмичење на овосезонском издању Вимблдона, као и актулена шампиона најпрестижнијег такмичења у свету белог спорта, Ангелика Кербер.

Снажна Аустралијанка, освајачица овогодишњег издања Ролан Гароса, је за 76 минута игре савладала Кинескињу Сијусију Жанг са 2:0, по сетовима 6:4 и 6:2 и забележила 13. победу у низу. Њена наредна противница је Белгијанка Алисон ван Ујтванк која је славила над легендарном руском играчицом, Светланом Кузњецовом резултатом 6:4, 4:6 и 6:2.

Керберова је за победу у првој рунди над сународницом Татјаном Маријом требало са и 21 минут з коначних 6:4 и 6:3. Мало ко је очекиваио да се овај сусрет заврши другачије, до успехом вишеструке гренд слем шампионке коју у другом колу очекује, чини се још лакши посао пошто јој је противница мало Лорен Дејвис. Американка, 95. на WТА листи је у првом колу славила над Украјинком Катерином Козловом резултатом 6:3 и 6:2.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар