WB: Sječa favorita - Tim eliminisan u 1. kolu!

Dominik Tim, četvrti teniser sveta, eliminisan je sa Vimbldona, pošto je posle četiri seta poražen od Amerikanca Sema Kverija.  Nije Ešli za džabe prva i nije Angelika tek tako šampionka!

Tenis 02.07.2019 | 16:45
WB: Sječa favorita - Tim eliminisan u 1. kolu!
Tim, koji je sa velikim ambicijama došao u London, izgubio je posle dva i po sata borbe od iskusnog Kverija – 6:7 (4), 7:6 (1), 6:3, 6:0.

Austrijanac se pridružio Aleksandru Zverevu i Stefanosu Cicipasu, koji su takođe bili projektovani da stignu do završnice turnira, ali su ispali na startu.

Dvadesetčetvorogodišnji teniser dobro je krenuo meč i posle 49 minuta igre vodio je sa 1-0 u setovima. Tokom drugog perioda igre nastavio je sa dobrim udarcima, međutim krajem seta je mentalno popustio.

U desetom gemu je imao dve set lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi. Kveri je potom u taj-brejku izjednačio na 1-1 i sve je bilo otvoreno.

Ovo je potpuno poremetilo Tima, koji je treći set izgubio sa 6:0, a u četvrtom nije osvojio niti jedan gem.

Sem Kveri u drugom kolu Vimbldona igraće protiv Garina ili Rubljova.

Nakon "crnog ponedeljka" čini se da je osvanuo i "crni utorak" na 133. izdanju Vimbldona. Juče je muški deo žreba ostao bez dva potencijalna osvajača, Aleksander Zvereva i Stefanosa Cicapasa, a danas je i bez trećeg, Dominika Tima.

Finalista dva poslednja Rolan Garosa neočekivano je zastao već u prvom kolu londonskog grebd slema pošto je od njega bio bolji Sem Kveri. Čovek koji je 2017. izbacio sa Vimbldona Novaka Đokovoća i tako ga prakitčno naterao da sredi povređeni lakat, sada je bio bolji od Austrijanca koji je pobedio baš Noletanedavno u polufinalu pariskog grend slema, rezltatom 3:1, po setovima 6:7 (4), 7:6 (1), 6:3 i 6:0. Iskuni Amerikanac će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča između Rusa Andreja Rubljova i Čileanca Kristjana Garina.

A momak koji već mnogima smeta u svetu belog spoerta, Nik Kirjos je na jedvite jade preživeo sunarodnika Džordana Tompsona. Duel dva Australijanca je bio veoma zanimljiv, a Kirjos je imao i problema sa zadnjom ložom, zbog čega je u dva navrata dobijao pomoć fizioterapeuta. Na kraju je, uz mnogo muke, pet setova i tri sata i 26 minuta igre slavio rezultatom 7:6 (4), 3:7, 7:6 (10), 0:6 i 6:1. I tako zakazao sudar u drugoj rundi sa pobednikom meča između Rafela Nadala i Juičija Sugite.

Nije Ešli za džabe prva i nije Angelika tek tako šampionka! 

Australijanka Barti i Nemica Kerber sigurne u prvom kolu Vimbldona.

Taze vladajuća teniserka sveta, Ešli Barti očekivano je bez većih problema započela takmičenje na ovosezonskom izdanju Vimbldona, kao i aktulena šampiona najprestižnijeg takmičenja u svetu belog sporta, Angelika Kerber.

Snažna Australijanka, osvajačica ovogodišnjeg izdanja Rolan Garosa, je za 76 minuta igre savladala Kineskinju Sijusiju Žang sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:2 i zabeležila 13. pobedu u nizu. Njena naredna protivnica je Belgijanka Alison van Ujtvank koja je slavila nad legendarnom ruskom igračicom, Svetlanom Kuznjecovom rezultatom 6:4, 4:6 i 6:2.

Kerberova je za pobedu u prvoj rundi nad sunarodnicom Tatjanom Marijom trebalo sa i 21 minut z konačnih 6:4 i 6:3. Malo ko je očekivaio da se ovaj susret završi drugačije, do uspehom višestruke grend slem šampionke koju u drugom kolu očekuje, čini se još lakši posao pošto joj je protivnica malo Loren Dejvis. Amerikanka, 95. na WTA listi je u prvom kolu slavila nad Ukrajinkom Katerinom Kozlovom rezultatom 6:3 i 6:2.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar