ЛН: Кинескиње без најбољих, Американке бране трон!

Од среде до недеље игра се завршни турнир Лиге нација за одбојкашице у Нанђингу. Олимпијске шампионке из Рија без осам стандардних играчица.

Остали спортови 02.07.2019 | 22:26
ЛН: Кинескиње без најбољих, Американке бране трон!
Креће борба за титулу у Лиги нација за одбојкашице. Ове године нема Србије на Ф6. У каквом саставу су играле европске и светске шампионке то и није изненађење. Американке бране титулу од прошле године када су у финалу биле боље од Турске после пет сетова. Селекције су подељене у две групе са по три екипа, а две најбоље играће у полуфиналу такмичења под окриљем Светске одбојкашке федерације.

И на завршном турниру Лиге нација није могло без калкулисања, а све је изненадио састав Кине. Олимпијске шампионке из Рија пред својим навијачима у Нанђингу играће са другом поставом. Фале чак осам стандардних играчица, а међу њима по многима најбоља одбојкашица планете Џу Тинг. Селекторка Ланг Пинг одлучила се за подмлађену селекцију иако је већи део лигашког дела такмичења Кина играла са најјачим саставом.

Први ривал домаћину биће Турска која је најмање калкулисала у претходних 15 кола. Трофејни италијански стручњак Ђовани Гуидети играо је са најјачом поставом већи део такмичења. Туркиње су прошле сезоне биле вицешампионке, а ове године експлодирала је млада коректорка Вакифбанка Ебрар Каракурт која има само 19 година. Да су Кинескиње комплетне, питање победника се не би постављало, овако улогу благог фаворита има Турска. Ипак, треба очекивати неизвесну утакмицу.

Американке и Пољакиње отварају завршни турнир. САД су у Кину дошле у јаком саставу. Недостају Карли Лојди Кимберли Хил, али су остале најбоље ту. Браниоце титуле предводи капитен Џордан Ларсон, а ту су и примач сервис шампиона Европе Новаре Мишел Барч-Хекли, Келси Робинсон, Тори Диксон... Пољакиње, које ће бити главни ривал Србије наредног месеца на квалификационом турниру за Олимпијске игре у Токију, предводи одлична коректорка Малвина Смаржек. Ипак, изабранице селектора Кирча Кираљија су фаворити.

У среду одмарају Италијанке и Бразилке које у четвртак крећу такмичење. Обе селекције су дошле у Нанђинг у најјачим саставима, Италијанке са Паолом Егону, док је главни адут Бразила Габи.



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар