СП: Пецарски водио Србију до 1. мјеста у групи!

Млади кошаркаши савладали Француску у последњем мечу групне фазе Светског првенства, 85:76.  Сјајни Пецарски, одлични Орлићи: Преко Француске до 3-0! Српска У-19 репрезентација перфектна "излази" из групне фазе Светског првенства на Криту.

Кошарка 02.07.2019 | 15:55
СП: Пецарски водио Србију до 1. мјеста у групи!
Победа у дербију!

Српски јуниори тријумфовали су и у трећем колу уводне рунде Светског првенства, јер су после мечева против Кине и Порторика били успешни и у дербију групне фазе:

Србија - Француска 85:76 (26:20, 20:14, 18:24, 21:16)

Центар "орлића" Марко Пецарски био је сјајан, предводио је екипу са 28 поена (11/18 из игре) и обележио је успех екипе селектора Александра Бућана, која ће на почетку елиминација играти против последњепласиране екипе из Групе Ц (тренутно су то Филипини).

После равноправне прве четвртине, српски таленти су потпуно преузелу контролу резултата, а почетком другог дела имали и "плус 16" (52:36).

Ипак, "триколори" су се вратили у меч великом серијом дошли до "минус 2" (60:62), на шта је Пецарски реаговао искоришћеним слободним бацањем, које је најавило пресудну серију српског тима.

Погоцима Зорана Пауновића, Уроша Трифуновића и Филипа Петрушева, "орлићи" су осам минута пре краја повели 10 разлике (70:60) и испоставло се да су у тим тренуцима одлучили питање победника.

Наредни меч наш тим ће играти у среду увече.

Изашли су наши момци на крај са Французима пре само две недеље у пријатељском мечу током припрема за Светски шампионат који се тренутно одржава на Криту. Самим тим, надали смо се да ће и данас приказати исти ниво игре, пошто су тада убедљиво славили са чак 13 поена разлике.

Претпоставка се испоставила као тачна, и то у потпуности. Србија је данас, у матине дербију, савладала Петлове резултатом 85:76, те ће са првог места наставити такмичење у нокаут фази и као ривала у осмини финала добиће најслабије пласирану селекцију из Групе Ц, а то ће, ако не буде превеликих изненађења, бити Филипини.

Од самог старта утакмице наши су кренули јако. Веома добром игром у нападу, успели су да неутралишу неке очигледне грешке у одбрани. У првој деоници играло се веома ефикасно, расположени су били и једни и други, али је наша селекција била та која је након првих десет минута имала предност, 26:22.

У другој четвртини, Французи су у два наврата успевали да приђу на три поена разлике, али не више од тога. Наши репрезентативци су константно држали Петлове да дистанци, а фуриозном завршницом и серијом 7:0 на крају полувремена, отишли су на паузу са двоцифреном предношћу, 46:36.

Серија је настављена одмах по повратку са одмора. Наши су на старту треће деонице додали још шест поена, па су у том тренутку имали великих плус 16. Многи су одмах помислили на дуел са Порториком у претходном колу,  у којем је наша селекција и поред велике предности на крају дозволила ривалу да у потпуности приђе и фактички има шут за победу.

Нажалост, до опуштања јесте дошло. Већ до краја четвртине, Французи су успели да скоро у потпуности истопе ову велику разлику, која је у једном тренутку износила само два поена и са солидних 64:60 уђу у последњих десет минута утакмице.

Очекивала се драматична завршница, али испоставило се да од ње неће бити ништа. Српска репрезентација одмах на старту је вратила двоцифрену предност и тиме ставила до знања Французима да вечерас до победе неће доћи. Уследио је потом период игре у којем се играло кош за кош, па Петлови нису успевали озбиљније да угрозе предност наших момака. На крају, резултат је био 85:76 за српску репрезентацију и наши момци су тако заслужено дошли до првог места у групи.

Најефикаснији у редовима Србије био је Марко Пецарски. Кошаркаш црно-белих убацио је чак 28 поена на овој утакмици, а уз то је додао девет скокова. Добру партију пружио је и Филип Петрушев са 18 поена, док су двоцифрени били Зоран Пауновић са 12 поена,  као и Урош Трифуновић и Далибор Илић са по 10 убачених поена.

У екипи Француске, истакао се Џоел Ајаји, који је убацио невероватна 33 поена. Далеко иза био је ФлоријанЛеополд са 11 поена, који је поред Ајајија једини био двоцифрен код Петлова.

СРБИЈА: Петрушев 18, Мићовић, Исламовић, Пауновић 12, Трифуновић 10, Церовина 4, Васиљевић, Пецарски 28 (9 ск), Грбовић, Илић 10, Ћубић, Кузмановић 3.

Група Д
Француска - Србија 76:85
/Ајаји 33 - Пецарски 28/

Кина - Порторико 99:94
/Гуо 34 - Стротер 35/



Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар