Милановић тренер Звезде: И овдје сам писао историју!

"Биће незадовољних, али нисам први пут у Звезди. И као играчу и као тренеру, дела говоре о мени", рекао је нови шеф струке црвено-белих и легенда Партизана.  Рађен опет црвено-бели: Желео сам овакав крај!

Остали спортови 02.07.2019 | 21:14
Милановић тренер Звезде: И овдје сам писао историју!
Црвена звезда дочекала је и званично представила великана српског, југословенског и светског ватерпола - Игора Милановића (53).

На подневној конференцији за новинаре у Спортском друштву Црвена звезда, он је и формално преузео црвено-беле, у друштву директора клуба Игора Милојевића, досадашњег шефа струке, а будућег координатора младих селекција Александра Филиповића, као и Николе Рађена, свог досадашњег и будућег сарадника.

Заједно са Рађеном, који је прошле године играо у Москви, Милановић је прошле године у Панчеву био део новог пројекта, Ватерполо клуб Wинд спорт, који је данас такође озваничио своју блиску сарадњу са црвено-белима.

Од овог лета, Рађен ће бити поново играч Звезде, а Милановић тренер.

"Пре свега сам сретан што сам своју каријеру везао за дом, за кућу, после проведених четири-пет година ван мог Београда. Прошле године био сам ангажован и почео пионирски пројекат заједно са Владимиром Поповићем и Николом Рађеном, а везано за Wинд спорт ватерполо клуб".

Милановић је нагласио да су преговори трајали кратко.

"Сретан сам што сам дошао кући, што су и људи из управе Звезде првенствено показали оно што смо разговарали... Највећа копча и заједнички садржалац било је то да су показали спремност да освеже тим, да покажу озбиљност у раду са првим тимом, са амцибијама да будемо први. За мене је то и изазов ново искушење, а са друге стране овде сам у свом Београду и сретан сам што сам нашао нови изазов".

Милановић је према многим мишљењима најбољи ватерполиста у историји. Провео је велику играчку каријеру у свом матичном клубу Партизану, затим у Младости, Звезди, иностранству, давао је голове за олимпијско злато Југославије у Лос Анђелесу и Сеулу, за светске титуле у Мадриду и Перту, као из за европску 1991. у Атини.

Након што је 2006. године уврштен у ватерполо Кућу славних, почео је тренерску каријеру и током ње такође освојио низ трофеја, укључујући и два највреднија, јер је последњи тренер који је донео титуле шампиона Европе Партизану (2011) и Про Реку (2015).

Упитан какве су реакције навијача дошле до њега, с обзиром да је једна од највећих легенди Партозана, Милановић је рекао да не жели да се бави статусом који има као великан "вечитог ривала".

"У односу на мој статус, не желим да се бавим тиме. Није ми први пут да браним боје Црвене звезде. Сигуран сам да ће бити незадовољних навијача, али истакао бих и да сам био играч када је ВК Црвена звезда била први пут првак, када је први пут у историји победила Партизан, са великим Влахом Орлићем, Николом Стаменићем... Виктор Јеленић и ја играли смо у центарском пару и били смо вероватно најбољи пар на свету. Штета што нисмо играли Лигу шампиона...".

"Тако да, сретан сам да сам код куће. Да професионално радим свој посао. Не желим да се хватам ни за своје име, ни за главу. Као и играчу и као тренеру, дела стоје иза мене. А, дела су у спорту резултати. Обећавам да ћу да најпрофесионалније обављам своју дужност и сигуран сам да ћу га и даље професионално радити", додао је Милановић.

Следећу сезону Звезда ће почети у квалификацијама за Лигу шампиона.

"Амбиције су да се појачамо са квалитетним играчима, не прескупим и можда не репрезентативном нивоу, мада очекуемо и једно два изненађења на том пољу. Првенствено је да будемо шампиони, а потом да у Лиги шампиона достојно представјамо Србију. Илузорно је да причамо о амбицијама у ЛШ, али желимо да направимо чврсту екипу и да ниједној екипи не буде једноставно да игра у Београду, ни Ференцварошу, ни Про Реку", нагласио је Милановић.

Како ће изгледати сарадња Звезде и WИНД-а?

"Стручна едукација играча потекла би из Звезде. Биће сарадње кроз играче, струку и коришћења инфраструктуре... То су разлози за сарадњу, јер у овом тренутку не можемо да будемо конкуренти", нагласио је Милановић.

Рађен опет црвено-бели: Желео сам овакав крај! 

Трофејни ватерполиста поново потписао за Звезду. Заједно са Игором Милановићем, и он је стигао на "Маракану" овог уторка.

Заједно са Игором Милановићем, чувеним ватерполистом и тренером, Црвена звезда у уторак је представила и велико играчко појачање.

После успешне сезоне у руском клубу Динамо Москва, бивши репрезентативац Србије Никола Рађен (34) вратио се у Звезду, у којој је од 2012. до 2014. године оставио дубок траг.

"Интимно сам прижељкивао да завршим каријеру у Звезди, па је уследила сарадња са клубом који волим и за који навијам", рекао је Рађен на конференцији за новинаре медија центру Спортског друштва Црвена звезда, окружен младим ватерполстима.

Овог пута, он је дошао у клуб и као играч и као директор WИНД Спорта, младог ватерполо клуба из Панчева, у којем је прошле сезоне сарађивао са Милановићем, спортским директором.

"У складу с тим, осмислили смо да ово не буде класична конференција, већ смо хтели да овде буду и будући шампиони. Што се тиче сарадње Звезде и WИНД-а, ми смо пре осам месеци покренули нови ватерполо уз подршку свих структура у Панчеву, где имамо одличне услове".

"Игор и ја смо то почели преко кампа, њему се свидела та идеја и сасвим је било природно да уследи овакав тип сарадње, какав ће и бити. Једва чекам да почну утакмице са Звездом, једва чекам да опет видим публику на трибинама, наше навијаче, који су битан фактор, а драго ми је што сарадња WИНД спорта и у Звезди може да се настави. Видите да су нам и клупске боје исте", ододао је Рађен.

Током прошлог боравка у Звезди, Рађен је са низом сјајних ватерполиста (Прлаиновић, Пијетловић, Ранђеловић, Шефик, Вапенски...) освојио титулу првака Европе. Пре тога је 2011. исти подвиг направио и са Партизаном - под вођством Игора Милановића, свог новог тренера.

"Тада су се поклопиле неке ствари, па смо после Олимпијских игара 2012. дошли у Звезду. Тржиште је било такво, дошла су три-четири репрезентативца и била је то јако лепа ствар за будућност српског ватерпола. Није то био пројекат, већ стицај добрих околности", рекао је Рађен.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар