Прича: Млађа од Фејсбука, а јача од Венус!

Да ли је свет јуче видео први од многих успеха 15-годишње Кори Гоф?

Тенис 02.07.2019 | 19:43
Прича: Млађа од Фејсбука, а јача од Венус!
Јучерашњи, први дан новог издања Вимблдона остаће можда запамћен као један од најважнијих у исторји женског тениса. Јер тада је Кори Гоф забележила прву победу у главном жребу једног од четири гренд слема.

И то какву - у два сета над вишеструком шампионком истог и њеним идолом, Венус Вилијамс.

"Ово је први пут да плачем после меча... Буквално живим свој сан. На мрежи сам се захвалила Венус за све што је учинила, јер да није ње не би било ни мене."

Свет спорта је остао у шоку пошто је разлика између њих две чак 24 године! Старија сестра Вилијамс је напунила 39, а девојчица која ју је победила на Терену бр. 1 само 15! Практично још није завршила са пубертетом, а већ почиње да поставља стандарде у тенису.

"Желим све! Желим да покорим свет тениса и да освојим све турнире! Да будем прва и најбоља!", изјавила је, пуна адреналина Американка након победе над далеко искуснијом, успешнијом и познатијом сународницом, "Зашто да не!? Живот је кратак и треба увек стремети ка већем и бољем. Сви ћемо једног дана умрети..."

Помало празна, али свакако философија које се држе углавном далеко старији појединци основа је њене борбе од како је са седам година узела рекет у руке. Кори, или Коко како је зову долази из сличног миљеа као сестре Вилијамс, чисто афроамеричке породице је, родитељи су јој били спортисти, а отац јој је тренер. Када је стасала преселила се из Мичигена на Флориду, стопама породице Вилијамс пошто су тамо услови за тренинг далеко бољи него у остатку САД.

Погурао ју је Серенин тренер Патрик Муратоглу са којим има одличну сарадњу, након што је експлодирала у јуниорској конкуренцији. Коко је, наиме са 13 година постала најмлађа у историји УС опена која се пробила до јуниорског финала. Прошле године испала је већ у првом колу Аустралијан опена, а тада јој се нашао нико други до Роџера Федерера, који често помаже млађим играчима који имају истог спонзора као он.

"Била сам девастирана и тада смо попричали једно време. Трудила сам се да упијем сваку Роџерову реч, да схватимм савете које ми је без задршке делио. Од тада ми много боље иде, освојила сам одмах Ролан Гарос користећи његове савете и ево ме сада и другом колу главног жреба Вимблдона! Много сам му захвална"

Девојчица која је рођена пре 15 година и 120 и нешто дана најмлађа је која се пробила у главни жреб сингла на Вимблдону од 1968, то јест у тзв "опен ери" . Грађом, али и агресивношћу на терену изузетно подсећа на Венус која је такође у њеним годинама почела пробој на велику сцену.,а једно од гавних оружја је оапсан сервис, који је јуче редовно испаљиваља брзином преко 180 км/ч!

"Каже Серена да је баш подсећам на њену сестру. И донекле јесте у праву, пошто смо грађене и играмо слично. Али, на терену је она-она, а ја-ја".

Квалитет тениса који показује, али пре свега физичка и ментална зрелост су оно што је издваја од вршњака. Девојчица која је млађа, рецимо од Фејсбука, те припада "генерацији З" која је дошла одмах након чувених "миленијалаца", влада интернетом и друштвеним мрежама како само тако млади могу - савршено. То јој ипак није превише важно у животу пошто је заљубљена у тенис. Он јој за сада узвраћа љубав, а како ће даље прича ићи, време ће показати.  

Њена наредна противница је дупло старија Магдалена Рибарикова. Искусна Словакиња је у првом колу била боља од 10. носитељке из Белорусије, Арина Сабаленке, али не представља баук, тако да је даљи продор младе Американке сасвим могућ. Али, о томе сутра када се и игра меч.



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар