БЛ: Ови резултати вриједни пажње

Гимназијалци из Бањалуке на такмичењу у Београду постгли одличне резултате из математике и физике.

Република Српска 02.07.2019 | 12:02
БЛ: Ови резултати вриједни пажње
На такмичењу у Београду су учествовале 33 екипе из 13 европских држава.

Учествовале су ученици из држава бивше СФРЈ, Бугарске, Румуније, Њемачка, Велика Британија, Русија и Бјелорусија.

Екипа бањалучке гимназије освојила је осам медаља и то:

-Марко Димитрић сребро из математике и физике и бронзу из информатике.

-Марко Вучић злато из математике, а освојио је и треће мјесто од укупно 112 учесникаи сребро из физике.

-Марко Нинковић бронзу из математике и бронзу из физике.

-Јован Вуковић сребро из математике.

Иначе, Марко Димитрић је морао да из Београда крене дан раније за Сарајево, како би учествовао на Информатичкој олимпијади Босне и Херцеговине, гдје је освојио 7. мјесто. Он је први разред, а на Олимпијади су се такмичили ученици свих разреда средњих школа у БиХ.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Постовање

02.07.2019 11:03

Само напријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

02.07.2019 11:17

Браво момци,свака част. Ово је наша будућност. А школу,министарство и град нек је срамота,јер ова дјеца су морала сама да траже спонзора да им плати котизацију за такмичење. Директорица их је одбила...каже,нема пара школа,нек сами себи нађу спонзора

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРАЂАНИН

02.07.2019 12:36

Тако је, и ја сам чуо да ова дјеца нису добила никакву подршку од своје школе и да су се у задњем тренутку успјели пријавити за тачмичење.

Name

Скептик

02.07.2019 11:17

За сваку похвалу. Медјутим, кажу да такви таленти не постигну бог зна шта у послу након завршетка школовања. Има онај Марфијев закон: Претјерана способност је понекад гора од неспособности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

02.07.2019 11:23

Браво, децо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјеруј

02.07.2019 11:53

Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дундо Мароје

02.07.2019 14:56

Дивно! Дјецо драга,искрене цеститке од свег срца! Овакве вијести нам требају! Срамота ако дјеца нису имала подрску сколе,сада се сигурно сви дице њиховим успјехом! Дјецо,само наставите уцити....ви сте прави амбасадори своје земље! Сретно у будуцности......

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Скептика

02.07.2019 16:18

У праву си.Ови ће се тешко снаћи у нашим условима. Услови и атмосфера је таква да се овдје снађу способни, који се снађу за диплому на бензинској пумпи.Знају да се учлане и прикупе гласаче.Руководе.Зато нам је привреда таква. Ова дјеца која се труде имају радне навике и таленат су потребни само док се маше њиховим успјесима.Обећавају им посао, а шипак.За њих нема одговарајућих мјеста. Њихови професори се не спомињу, не стимулишу.Код нас све пада са неба. Возачи више потроше док загрију или охладе ауто министру него што је било потребно за такмичење. И тако... Они се баш и не сналазе овдје па ће морати отићи гдје ће неко створити услове да покажу шта знају. Ми остајемо овдје са овима што се сналазе...Куку нама са њима.

ОДГОВОРИТЕ