BL: Ovi rezultati vrijedni pažnje

Gimnazijalci iz Banjaluke na takmičenju u Beogradu postgli odlične rezultate iz matematike i fizike.

Republika Srpska 02.07.2019 | 12:02
BL: Ovi rezultati vrijedni pažnje
Na takmičenju u Beogradu su učestvovale 33 ekipe iz 13 evropskih država.

Učestvovale su učenici iz država bivše SFRJ, Bugarske, Rumunije, Njemačka, Velika Britanija, Rusija i Bjelorusija.

Ekipa banjalučke gimnazije osvojila je osam medalja i to:

-Marko Dimitrić srebro iz matematike i fizike i bronzu iz informatike.

-Marko Vučić zlato iz matematike, a osvojio je i treće mjesto od ukupno 112 učesnikai srebro iz fizike.

-Marko Ninković bronzu iz matematike i bronzu iz fizike.

-Jovan Vuković srebro iz matematike.

Inače, Marko Dimitrić je morao da iz Beograda krene dan ranije za Sarajevo, kako bi učestvovao na Informatičkoj olimpijadi Bosne i Hercegovine, gdje je osvojio 7. mjesto. On je prvi razred, a na Olimpijadi su se takmičili učenici svih razreda srednjih škola u BiH.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Postovanje

02.07.2019 11:03

Samo naprijed.

ODGOVORITE
Name

BL

02.07.2019 11:17

Bravo momci,svaka čast. Ovo je naša budućnost. A školu,ministarstvo i grad nek je sramota,jer ova djeca su morala sama da traže sponzora da im plati kotizaciju za takmičenje. Direktorica ih je odbila...kaže,nema para škola,nek sami sebi nađu sponzora

ODGOVORITE
Name

GRAĐANIN

02.07.2019 12:36

Tako je, i ja sam čuo da ova djeca nisu dobila nikakvu podršku od svoje škole i da su se u zadnjem trenutku uspjeli prijaviti za tačmičenje.

Name

Skeptik

02.07.2019 11:17

Za svaku pohvalu. Medjutim, kažu da takvi talenti ne postignu bog zna šta u poslu nakon završetka školovanja. Ima onaj Marfijev zakon: Pretjerana sposobnost je ponekad gora od nesposobnosti.

ODGOVORITE
Name

Sa strane

02.07.2019 11:23

Bravo, deco!

ODGOVORITE
Name

Vjeruj

02.07.2019 11:53

Bravo

ODGOVORITE
Name

Dundo Maroje

02.07.2019 14:56

Divno! Djeco draga,iskrene cestitke od sveg srca! Ovakve vijesti nam trebaju! Sramota ako djeca nisu imala podrsku skole,sada se sigurno svi dice njihovim uspjehom! Djeco,samo nastavite uciti....vi ste pravi ambasadori svoje zemlje! Sretno u buducnosti......

ODGOVORITE
Name

Za Skeptika

02.07.2019 16:18

U pravu si.Ovi će se teško snaći u našim uslovima. Uslovi i atmosfera je takva da se ovdje snađu sposobni, koji se snađu za diplomu na benzinskoj pumpi.Znaju da se učlane i prikupe glasače.Rukovode.Zato nam je privreda takva. Ova djeca koja se trude imaju radne navike i talenat su potrebni samo dok se maše njihovim uspjesima.Obećavaju im posao, a šipak.Za njih nema odgovarajućih mjesta. Njihovi profesori se ne spominju, ne stimulišu.Kod nas sve pada sa neba. Vozači više potroše dok zagriju ili ohlade auto ministru nego što je bilo potrebno za takmičenje. I tako... Oni se baš i ne snalaze ovdje pa će morati otići gdje će neko stvoriti uslove da pokažu šta znaju. Mi ostajemo ovdje sa ovima što se snalaze...Kuku nama sa njima.

ODGOVORITE