Прва куповина Пари Сен Жермена!

Частили Севиљу 2. 000. 000 више него што је требало! Пабло Сарабија слетео на Парк принчева.

Фудбал 02.07.2019 | 19:24
Прва куповина Пари Сен Жермена!
Пари Сен Жермен је потврдио прву летњу куповину. Уговор до 20204. године са француским шампионом је потписао шпански офанзивац Пабло Сарабија.

Он је дошао из Севиље у трансферу тешком 18.000.000 евра, а интересантно је да је имао откупну клаузулу у висини од 16.000.000 евра. Ипак, ПСЖ је палтио 2.000.000 евра више јер је Севиља пристала на одложено плаћање које Свецима одговара због финансијског фер-плеја. Да су активирали клаузулу, морали би да плате цео износ одједном.

Сарабија је дошао у Севиљу пре три године из Хетафеа за само пола милиона евра и клуб из Андалузије је лепо зарадио на њему. Уговор му је истицао за годину дана и ово је била последња прилика за зараду. Истина, нудила је Севиља шпанском репрезентативцу и продужетак уговора, али није могла да финансијски парира понуди из париза.

Сарабија је дете Реала у којем никад није добио праву шансу, па се даље афирмисао у Хетафеу и Севиљи. Претходне сезоне је експлодирао и са 23 гола и 17 асистенција на 52 меча био најбољи играч Севиље. Углавном игра на позицији десног крила, али може усшешно да игра и као “десетка” иза нападача или као лево крило.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар