Prva kupovina Pari Sen Žermena!

Častili Sevilju 2. 000. 000 više nego što je trebalo! Pablo Sarabija sleteo na Park prinčeva.

Fudbal 02.07.2019 | 19:24
Prva kupovina Pari Sen Žermena!
Pari Sen Žermen je potvrdio prvu letnju kupovinu. Ugovor do 20204. godine sa francuskim šampionom je potpisao španski ofanzivac Pablo Sarabija.

On je došao iz Sevilje u transferu teškom 18.000.000 evra, a interesantno je da je imao otkupnu klauzulu u visini od 16.000.000 evra. Ipak, PSŽ je paltio 2.000.000 evra više jer je Sevilja pristala na odloženo plaćanje koje Svecima odgovara zbog finansijskog fer-pleja. Da su aktivirali klauzulu, morali bi da plate ceo iznos odjednom.

Sarabija je došao u Sevilju pre tri godine iz Hetafea za samo pola miliona evra i klub iz Andaluzije je lepo zaradio na njemu. Ugovor mu je isticao za godinu dana i ovo je bila poslednja prilika za zaradu. Istina, nudila je Sevilja španskom reprezentativcu i produžetak ugovora, ali nije mogla da finansijski parira ponudi iz pariza.

Sarabija je dete Reala u kojem nikad nije dobio pravu šansu, pa se dalje afirmisao u Hetafeu i Sevilji. Prethodne sezone je eksplodirao i sa 23 gola i 17 asistencija na 52 meča bio najbolji igrač Sevilje. Uglavnom igra na poziciji desnog krila, ali može usšešno da igra i kao “desetka” iza napadača ili kao levo krilo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar