Ливерпулов план за Грујића...

Члан првог тима за сезону 2020/2021, Херта плаћа пенале ако не игра! Јирген Клоп је наводно импресиониран Марковом зрелошћу и жељом да остане у Берлину да сакупља минуте.

Фудбал 02.07.2019 | 22:37
Ливерпулов план за Грујића...
Прво појачање Јиргена Клопа по доласку на Енфилд, али само 14 утакмица за Ливерпул од лета 2016. Неупућени би рекли да је Марко Грујић пропустио своју шансу да се наметне Клопу, али реалност је другачија. Стручни штаб Редса и даље озбиљно рачуна на српског везисту о чему данас у опширном тексту пише и локални Ливерпул Ехо, најпоузданији извор кад је актуелни првак Европе у питању.

Ехо подсећа да ће Ливерпул на Грујићевој позајмици зарадити 2.000.000 фунти, можда и додатних 500.000 у премијама, те да ће Херта на себе преузети комплетну Маркову плату. Приде ће плаћати пенале ако Грујић не буде одиграо одређени број утакмица, мада се не наводи тачно колики.

Међутим, истиче се да ће највећи добитак оваквог посла бити даљи развој 23-годишњег фудбалера.

“Марко Грујић је отишао у Херту на још једну позајмицу, али дугорочно и даље има будућност на Енфилду… Јирген Клоп нову сезону на каљењу види као кључну за развој свог првог појачања са места Ливеропуловог тренера”, истиче Ехо.

Клоп је, даље наводи Ехо, импресиониран Грујићевим понашањем и посебно његовим инсистирањем да остане у Берлину знајући да ће тамо имати загарантоване минуте, јер се већ упознао са клубом. Могао је и у Ајнтрахт и Вердер, распитивала се и Аталанта, па и Брајтон, али Грујић овог лета није желео превише да мења животне навике, јер сматра да му је континуитет у овим годинама неопходан.

Приде…

“Клоп види као веома значајан податак то што су и Кардиф и Херта желели да по истеку позајмица задрже играча у тиму”, наводи ливерпулски лист.

Жели то и даље и Ливерпул, па продаја није била опција ове сезоне, иако је Ајнтрахт рецимо био спреман да се испрси. Зашто?

“План је и даље да Грујић буде део Ливерпуловог састава за сезони 2020/2021. Клоп је импресиониран Грујићевим понашањем и зрелошћу приликом избора да се врати у Херту. Такав се потез сматра идеалним у његовој припреми за будућу улогу на Енфилду”.

Фудбал је ипак лишен емоција, а у Клоповом систему 4-3-3 тешко да би Грујић већ сада могао до минута кад се на позицијама које он може да покрије ротира чак седморица играча: Џејмс Милњер, Жоржињо Вајналдум, Фабињо, Наби Кеита, Џордан Хендерсон, Адам Лалана и Џердан Шаћири.

Лалани ипак следећег лета истиче уговор са Редсима, као и Милнеру који ће тада већ загазити дубоко у 35. годину. Наравно, биће ту и даље Фабињо, Хендерсон, Кеита и јасно је да Грујић неће одмах у први тим, али би барем могао да одигра понешто што сада није случај. Само да настави да гура као у првој сезони у Херти.

“Никад нисам имао играча какав је Марко Грујић. За мене, он је нови Штефан Ефенберг.  Висок је, али упркос томе веома сигуран на лопти. Увек зна кад треба да смири тим, кад да уђе у дуел, кад да крене напред. То или имаш или немаш”, хвалио га је ове сезоне Хертин тренер Пал Дардаи, кога је у међувремену наследио Анте Човић, али то не би требало да промени Грујићев статус у клубу.

Бар не до следећег лета. Дугорочни циљ одавно се зна…

“Наравно да је мој циљ да постанем стандардан у Ливерпулу. И даље мислим да могу. Али ништа у животу не стиже тек тако, без било каквих проблема. Доћи ће, сигуран сам. Још сам млад, време ради за мене”, говорио је недавно Грујић.

Само да буде стрпљив. Клоп га није отписао.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар