Liverpulov plan za Grujića...

Član prvog tima za sezonu 2020/2021, Herta plaća penale ako ne igra! Jirgen Klop je navodno impresioniran Markovom zrelošću i željom da ostane u Berlinu da sakuplja minute.

Fudbal 02.07.2019 | 22:37
Liverpulov plan za Grujića...
Prvo pojačanje Jirgena Klopa po dolasku na Enfild, ali samo 14 utakmica za Liverpul od leta 2016. Neupućeni bi rekli da je Marko Grujić propustio svoju šansu da se nametne Klopu, ali realnost je drugačija. Stručni štab Redsa i dalje ozbiljno računa na srpskog vezistu o čemu danas u opširnom tekstu piše i lokalni Liverpul Eho, najpouzdaniji izvor kad je aktuelni prvak Evrope u pitanju.

Eho podseća da će Liverpul na Grujićevoj pozajmici zaraditi 2.000.000 funti, možda i dodatnih 500.000 u premijama, te da će Herta na sebe preuzeti kompletnu Markovu platu. Pride će plaćati penale ako Grujić ne bude odigrao određeni broj utakmica, mada se ne navodi tačno koliki.

Međutim, ističe se da će najveći dobitak ovakvog posla biti dalji razvoj 23-godišnjeg fudbalera.

“Marko Grujić je otišao u Hertu na još jednu pozajmicu, ali dugoročno i dalje ima budućnost na Enfildu… Jirgen Klop novu sezonu na kaljenju vidi kao ključnu za razvoj svog prvog pojačanja sa mesta Liveropulovog trenera”, ističe Eho.

Klop je, dalje navodi Eho, impresioniran Grujićevim ponašanjem i posebno njegovim insistiranjem da ostane u Berlinu znajući da će tamo imati zagarantovane minute, jer se već upoznao sa klubom. Mogao je i u Ajntraht i Verder, raspitivala se i Atalanta, pa i Brajton, ali Grujić ovog leta nije želeo previše da menja životne navike, jer smatra da mu je kontinuitet u ovim godinama neophodan.

Pride…

“Klop vidi kao veoma značajan podatak to što su i Kardif i Herta želeli da po isteku pozajmica zadrže igrača u timu”, navodi liverpulski list.

Želi to i dalje i Liverpul, pa prodaja nije bila opcija ove sezone, iako je Ajntraht recimo bio spreman da se isprsi. Zašto?

“Plan je i dalje da Grujić bude deo Liverpulovog sastava za sezoni 2020/2021. Klop je impresioniran Grujićevim ponašanjem i zrelošću prilikom izbora da se vrati u Hertu. Takav se potez smatra idealnim u njegovoj pripremi za buduću ulogu na Enfildu”.

Fudbal je ipak lišen emocija, a u Klopovom sistemu 4-3-3 teško da bi Grujić već sada mogao do minuta kad se na pozicijama koje on može da pokrije rotira čak sedmorica igrača: Džejms Milnjer, Žoržinjo Vajnaldum, Fabinjo, Nabi Keita, Džordan Henderson, Adam Lalana i Džerdan Šaćiri.

Lalani ipak sledećeg leta ističe ugovor sa Redsima, kao i Milneru koji će tada već zagaziti duboko u 35. godinu. Naravno, biće tu i dalje Fabinjo, Henderson, Keita i jasno je da Grujić neće odmah u prvi tim, ali bi barem mogao da odigra ponešto što sada nije slučaj. Samo da nastavi da gura kao u prvoj sezoni u Herti.

“Nikad nisam imao igrača kakav je Marko Grujić. Za mene, on je novi Štefan Efenberg.  Visok je, ali uprkos tome veoma siguran na lopti. Uvek zna kad treba da smiri tim, kad da uđe u duel, kad da krene napred. To ili imaš ili nemaš”, hvalio ga je ove sezone Hertin trener Pal Dardai, koga je u međuvremenu nasledio Ante Čović, ali to ne bi trebalo da promeni Grujićev status u klubu.

Bar ne do sledećeg leta. Dugoročni cilj odavno se zna…

“Naravno da je moj cilj da postanem standardan u Liverpulu. I dalje mislim da mogu. Ali ništa u životu ne stiže tek tako, bez bilo kakvih problema. Doći će, siguran sam. Još sam mlad, vreme radi za mene”, govorio je nedavno Grujić.

Samo da bude strpljiv. Klop ga nije otpisao.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar