Гори Каталонија: И Гризман и Нејмар!

Валверде ће им наћи место обојици. . .

Фудбал 02.07.2019 | 18:13
Гори Каталонија: И Гризман и Нејмар!
Каталонијом су претходних дана беснели најгори шумски пожари у протеклих 20 година, а најбогатија шпанска покрајина ће у наредних месец дана “горети” због прелазног рока и Барселониних појачања.

Намера да се доведу и Антоан Гризман, и Нејмар делује све озбиљнија. И све реалнија.

Лидери у свлачионици предвођени Месијем нису били за Гризмана и желели су Нејмара. Управа клуба је гурала причу са Гризманом и није хтела да врати незахвалног Бразилца којем није заборавила све што се дешавало пре две године. На крају је постигнут компромис. Меси је обећао да ће Гризман имати срдачну добродошлицу, а управа да ће урадити све да врати Неја.

Иако тренер Ернесто Валверде није тај који одлучује о трансферима на Камп Ноу, на крају су и њега питали за мишљење. Он је дао зелено светло за реализацију оба трансфера и обећао да ће уклопити све звезде у тим. На сам поменд долазака Нејмара и Гризмана, много су се запитали: А где сви да играју?

Релано, није реч о играчима за клупу, а Валвердеов посао ће бити да им свима нађе улогу. Ту су још Меси и Суарез што значи четири звезде за три места у тиму. Валверде верује да ће системом ротације успети све да их подмири, а полако ће се припремати терен за одлазак Суареза.

Гризман би требало да први стигне. Од јуче је његова откупна клаузула у Атлетику пала са 200.000.000 на 120.000.000 евра и то је оно што је Барса чекала. Барсини челници су јуче боравили у Мадриду како би договорили трансфер са Атлетиком. Желе да све прође глатко и у хармонији. Барсина намера је да од Атлетика добије зелено светло за исплату 120.000.000 евра у ратама. Ако Мадриђани не пристану, Барса ће без проблема исплатити цео износ, али то ће јој мало пореметити планове што се тиче продаја играча. Већи део Гризмановог трансфера ће финансирати продаја УсманаДембелеа за којег се интересује Бајерн.

Договор са Гризманом је већ постигнут. Он је пристао на мању плату него у Ателтику. На име петогодишњег уговора ће зарађивати 16.000.000 евра по сезони, што је прилично мање од оних 23.000.000 евра годипње које је имао у Мадриду. Али ће му се испунити жеља да осваја трофеје… Договор се очекује ускоро, а Гризманова промоција у Барселони би требало да буде овбављен 11. јула.

Са Нејмаром ће ствари ићи теже, али тако нешто је било и очекивано с обзиром да је опет реч о највећем трансферу на свету. Бразилац жели да иде из Париза, а ни ПСЖ нема ништа против да га прода јер није испунио очекивања и огроман уложени новац. Међутим. Односи два клуба су лоши и ПСЖ ће гледати како да максимално измузе Каталонце и освети им се за многа подметања претходних година. Последњи захтев Светаца је био око 130.000.000 евра и двојица од четворице: Умтити, Ракитић, Кутињо, Дембеле. Међутим, Нејмар би притиском на ПСЖ могао да спусти цену.

За данас је у Барселони заказан састанак Нејмаровог оца са Андреом Каријем, Барсиним шефом скаутинг службе, али заправо човеком чији утицај је много јачи од функције коју обавља. Кари је један од највернијих сарадника председника Бертомеуа и био је кључни човек за трансфер Нејмараиз Сантоса када га је Барса отела испред носа Реалу.

Човек задужен да омекша ПСЖ ће бити контроверзни агент Пини Захави који је до сада био агент са највише утицаја у Нејмаровој каријери. Он ће преговарати са Ал Келаифијем и покушати да га убеди да прода Нејмара по некој прихватљивој цени за Барсу.

Врло је могуће да ће део трансфера бити Филипе Кутињо којег Барса цени на око 100.000.000 евра, а ПСЖ га је желео и раније. Бразилац је разочарао на Камп Ноу и жели да иде, а Барса би могла да уз њега пут Париза пошаље преко 100.000.000 евра. Можда и Ивана Ракитића чији зенит је прошао, а ПСЖ му нуди много богатији уговор од оног који има у Барси.

Каталонија је ногама, ово ће бити најлуђе лето у историји славног клуба…

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар