Gori Katalonija: I Grizman i Nejmar!

Valverde će im naći mesto obojici. . .

Fudbal 02.07.2019 | 18:13
Gori Katalonija: I Grizman i Nejmar!
Katalonijom su prethodnih dana besneli najgori šumski požari u proteklih 20 godina, a najbogatija španska pokrajina će u narednih mesec dana “goreti” zbog prelaznog roka i Barseloninih pojačanja.

Namera da se dovedu i Antoan Grizman, i Nejmar deluje sve ozbiljnija. I sve realnija.

Lideri u svlačionici predvođeni Mesijem nisu bili za Grizmana i želeli su Nejmara. Uprava kluba je gurala priču sa Grizmanom i nije htela da vrati nezahvalnog Brazilca kojem nije zaboravila sve što se dešavalo pre dve godine. Na kraju je postignut kompromis. Mesi je obećao da će Grizman imati srdačnu dobrodošlicu, a uprava da će uraditi sve da vrati Neja.

Iako trener Ernesto Valverde nije taj koji odlučuje o transferima na Kamp Nou, na kraju su i njega pitali za mišljenje. On je dao zeleno svetlo za realizaciju oba transfera i obećao da će uklopiti sve zvezde u tim. Na sam pomend dolazaka Nejmara i Grizmana, mnogo su se zapitali: A gde svi da igraju?

Relano, nije reč o igračima za klupu, a Valverdeov posao će biti da im svima nađe ulogu. Tu su još Mesi i Suarez što znači četiri zvezde za tri mesta u timu. Valverde veruje da će sistemom rotacije uspeti sve da ih podmiri, a polako će se pripremati teren za odlazak Suareza.

Grizman bi trebalo da prvi stigne. Od juče je njegova otkupna klauzula u Atletiku pala sa 200.000.000 na 120.000.000 evra i to je ono što je Barsa čekala. Barsini čelnici su juče boravili u Madridu kako bi dogovorili transfer sa Atletikom. Žele da sve prođe glatko i u harmoniji. Barsina namera je da od Atletika dobije zeleno svetlo za isplatu 120.000.000 evra u ratama. Ako Madriđani ne pristanu, Barsa će bez problema isplatiti ceo iznos, ali to će joj malo poremetiti planove što se tiče prodaja igrača. Veći deo Grizmanovog transfera će finansirati prodaja UsmanaDembelea za kojeg se interesuje Bajern.

Dogovor sa Grizmanom je već postignut. On je pristao na manju platu nego u Ateltiku. Na ime petogodišnjeg ugovora će zarađivati 16.000.000 evra po sezoni, što je prilično manje od onih 23.000.000 evra godipnje koje je imao u Madridu. Ali će mu se ispuniti želja da osvaja trofeje… Dogovor se očekuje uskoro, a Grizmanova promocija u Barseloni bi trebalo da bude ovbavljen 11. jula.

Sa Nejmarom će stvari ići teže, ali tako nešto je bilo i očekivano s obzirom da je opet reč o najvećem transferu na svetu. Brazilac želi da ide iz Pariza, a ni PSŽ nema ništa protiv da ga proda jer nije ispunio očekivanja i ogroman uloženi novac. Međutim. Odnosi dva kluba su loši i PSŽ će gledati kako da maksimalno izmuze Katalonce i osveti im se za mnoga podmetanja prethodnih godina. Poslednji zahtev Svetaca je bio oko 130.000.000 evra i dvojica od četvorice: Umtiti, Rakitić, Kutinjo, Dembele. Međutim, Nejmar bi pritiskom na PSŽ mogao da spusti cenu.

Za danas je u Barseloni zakazan sastanak Nejmarovog oca sa Andreom Karijem, Barsinim šefom skauting službe, ali zapravo čovekom čiji uticaj je mnogo jači od funkcije koju obavlja. Kari je jedan od najvernijih saradnika predsednika Bertomeua i bio je ključni čovek za transfer Nejmaraiz Santosa kada ga je Barsa otela ispred nosa Realu.

Čovek zadužen da omekša PSŽ će biti kontroverzni agent Pini Zahavi koji je do sada bio agent sa najviše uticaja u Nejmarovoj karijeri. On će pregovarati sa Al Kelaifijem i pokušati da ga ubedi da proda Nejmara po nekoj prihvatljivoj ceni za Barsu.

Vrlo je moguće da će deo transfera biti Filipe Kutinjo kojeg Barsa ceni na oko 100.000.000 evra, a PSŽ ga je želeo i ranije. Brazilac je razočarao na Kamp Nou i želi da ide, a Barsa bi mogla da uz njega put Pariza pošalje preko 100.000.000 evra. Možda i Ivana Rakitića čiji zenit je prošao, a PSŽ mu nudi mnogo bogatiji ugovor od onog koji ima u Barsi.

Katalonija je nogama, ovo će biti najluđe leto u istoriji slavnog kluba…

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar