Вимблдон, 2. дан: Вријеме је за Р&Р...

Надал и Федерер главне звезде уторка у Лондону уз Ђереа, Крајиновића, Тима, Чилића, Нишикорија. . .  Повратак шампионке и Иванин деби у главном жребу! Кербер креће у одбрану трона против сународнице Марије, а први рекет и једина преостала представница Србије игра против Холанђанке Коркхове. Наступају и Серена, Барти, Шарапова. . .

Тенис 02.07.2019 | 11:29
Вимблдон, 2. дан: Вријеме је за Р&Р...
Велика сеча младих фаворита догодила се јуче, првог дана Вимблдона, Момци који се боре да преузму бакљу од "велике тројке", Стефанос Циципас и Александер Зверев (али и Григор Димитров) по ко зна који пут су разочарали и доживели судар са стварношћу. Сада је ваљда већ свима јасно да нису калибар Ђоковића, Федерера и Надала и да њих тројица тешко да ће икада бити превазиђени. И да је свако поређење чист безобразлук и незнање.

Али, живот иде даље и након што је Ноле завршио јуче посао у првом колу, данас су на реду и преостала двојица чланова "велике тројке". Време је за Р&Р, за  Роџера&Рафу!

Федерер, као други носилац турнира игра други меч на Централном терену, а противник му је практично анонимни Лојд Херис, 193 цм високи Јужноафриканац, тренутно 86, на АТП листи. Момак из Кејп Тауна ће, како је и сам потврдио играти против свог идола, а када је тако, зна се како их Федекс дочека и испрати. Мушки.

Рафа Надал затвара дан на Терену 1 против искусног Јуичија Сугите. Занимљиво је да први пут укршта рекете са тренутно 274. тенисером света који практично нема никакве шансе. Биће ово игра мачке и миша.

Доминик Тим би данас могао да има проблема јер игра против изузетно искусног Сема Кверија. Човек који је избацио, истина тада повређеног Ђоковића 2017. управо са овог гренд слема, одлично игра на травнатој подлози и ако га крене сервис, може се свашта догодити. Да ли ће Доми доживети судбину нешто млађих Зверева и Циципаса, тешко је знати, али ризично је тако нешто очекивати... 

Јуче је учинак наших представника у сингл мушком жеребу на Вимблдиону био солидних 3-1 пошто је поражен Дуци Лајовић, а даље су прошли Ноле, Миомир Кецмановић и Јанко Типсаревић, што је добра најава данашњих мечева Ласла Ђереа и Филипа Крајиновића.

Обојица су фаворитии, посебно Лаци против Гвида Андреоција. Ово ће бити друго одмеравање између асова из Сенте и Буенос Ајреса. Раније ове године су одиграли тај један меч, и то на тврдим теренима Индијан Велса када је наш тенисер славио са 6:3 и 6:4. Аргентинац је, као и скоро сви јужноамерилчки тенисери специјалиста за шљаку и не сналази се најбоље на трави, те можемо очекивати релативно лак тријумф српског репрезентативца.

Иако се верује, барем по квотама да Крајиновића чека тежак посао, то је вероватно далеко од истине. Наиме, противник му је 130. играч света, Доминик Кепфер којег је победио недавно у три сета на шљаци челенџера у Хелборну, која је и омиљена подлога овог Немца. Трава је сасвим друга прича, те не само да верујемо у успех нашег Сомборца, него и у релативно лак тријумф у три сета.  

Повратак шампионке и Иванин деби у главном жребу! Кербер креће у одбрану трона против сународнице Марије, а први рекет и једина преостала представница Србије игра против Холанђанке Коркхове. Наступају и Серена, Барти, Шарапова...

Другог дана на теренима "Ол Ингланд клуба" завршавају се обрачуни првог кола па су на реду "пражњење" горњег дела жреба.

Код жена је овај дан свакако потенцијално занимљивији пошто наступају велике звезде, актуелна шампионка Ангелика Кербер, непревазиђена Серена Вилијамс, први рекет света и освајачица Ролан Гароса, Ешли Барти, Марија Шарапова, али и наша Ивана Јоровић.

Анџи Кербер отвара Централни терен од 14 часова по средњоевропском времену мечом против сународнице Татјане Марије. Подаци показују да су одиграле један међусобни меч и да је славила Марија, али се не зна ни када ни где ни резултат. У сваком случају, пета играчица света је велики фаворти и овде не треба пуно трошити речи. Победа у два сета.

А дан на Централном терену затвара легендарна Серена Вилијамс од које не знамо ни шта да очекујемо. Успела је коначно да смрша скинувши можда и 20 кг телесне тежине последњих месеци, тако да су јој сада шансе далеко боље да направи добар резултат. Прошле године је заустављена у финалу, тако да мора да брани много бодова не би ли остала у Топ 10 где се недавно вратила. У сваком случају, против ње игра Ђулија Гато-Монтиконе која са 31 годином дебитује на лондонском гренд слему и то против седмоструке освајачице истог. Паметном доста.

Релативно лак посао треба очекивати и од првог рекета света, Ешли Барти. Аустралијанка јесте нешто нижа грађом, што баш и није добро када је у питању игра на травнатој подлози, али је зато паклено јака, те ће јој то помагати на Вимблдону да лакше пролази преперке. А прва је незгодна Кинескиња Саисаи Женг која би могла да јој направи мало проблема, али не и да је заустави.

И даље једна од најпопуларнијих и најплаћенијих тенисерки на свету, Марија Шарапова вратила се недавано на терен након паузе од октобра изгубивши у другом колу турнира на Мајорци лагано од Кербер. Тренутно је 80. на свету, а овај Вимблдон, који је освојила давне 2004. отвара против осам места слабијепласиране Полин Перментије. Францускиња је са 33 годину старија, а ово им је прво сучељавање. Рускиња је фавориткиња, наравно, али могло би овде бити проблема... 

За крај анализе другог дана одмеравања у женском делу сингла на Вимблдону осврћемо са на нашу једину преосталу представницу. Истина, није их било много, тек две, али је Ивана Јоровић сада усамљена након што је Александра Крунић јуче поражена на старту. Шансе нашег првог рекета да се нађе у другом кругу су ипак веће и реалније, пошто је већ три пута у четири меча била боља од данашње противнице, Холанђанке Лесли Керхове. И тај један пораз је дошао на шљаци, док је на трави, као што знамо сасвим друга прича. Могла би млада Чачанка на дебију у главном жребу Вимблдона ово брзо да заврши.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар