Ноле о Горану, Марјану, шта му значи Вимблдон...

. . . и сукобу у АТП-у! "Добро га је имати са моје стране мреже" тврди за Иванишевића бранилац титуле на лондонском гренд слему.

Тенис 02.07.2019 | 22:48
Ноле о Горану, Марјану, шта му значи Вимблдон...
Новак је уз мале проблеме започео јуче одбрану трона на Вимблдону победом у три сета над увек незгодним Филипом Колшрајбером. По традицији у 13 часова по локалном времену отворио је Централ терен и тако озваничио почетак 133. издања најпрестижнијег такмичења у свету белог спорта.

Готово рутински тријумф није много интересовао представнике медија у Лондону, већ његов сарадња са Гораном Иванишевићем, тема о којој се много прића ових дана.

"Било је веома једноставно: Пошто сам се посаветовао са Марјаном, позвао сам Горана да видим да ли је слободан за време Вимблдона да пробамо како нам иде.", појаснио је Новак, "Баш ми је драго што је прихватио, нисам сигуран само ли може да остане цео турнир. Наравно, видећемо и докле ћу ја догурам, а и он има неке обавезе у другој седмици. За сада је све супер. Нас двојица се дуго познајемо, тако да нам није требало пуно да се осећамо комфорно један уз другог. Мислим, ми смо пијатељи, а и последњих година он је био тренер многим мојим супарницима, тако да смо се и често виђали на турнирима. Добро га је имати са моје "стране мреже". Он је диван човек, шампион Вимблдона. Имали смо и заједничког тренера, Никија Пилића. Дуго се знамо... Видићемо како ће ићи, ово је само проба, проценићу са Марјаном, који је и даље мој тренер и донети одлуку да ли настављамо сарадњу."

Ђоковић је четири пута подизао позлаћени пехар Вимблдона, последњи пут пре годину дана чиме је прекунуо двогодишње мучење са повердом лакта и падом мотивације и форме. Он сматра да му је сваки о четири тријумфа много значио у каријери:

"Први пут када сам играо Вимлдон, први пут сам и стао на тениску траву. Имао сам 17 година. Било је то посебно искуство, а онда сам га касније и освојио и тако остварио дечачке снове. Сваки пут када би победио на Вимблдону, имао сам позитивну промену у каријери. Мислим да је тријумф из 2014. био баш оно што ми је требало, пошто од 2011. нисам освојио ништа друго осим Аустралијан опена. Тада сам у пет сетова био бољи од Федерера..."

Новак, поред тога што је први рекет света, први је и представник играча у управљачком телу АТП-а где се у последње време дешавају прави ломови. Суштина је једноставна - тенисери траже већи део зараде турнира који је сада негде око 20 посто, док нпр. НБА играчи имају више од 50 постио зараде клубова. Наравно, притисак од власника турнира на њихове људе у АТП-у је велики, те су кренули и ломови, па је и неколико играча напустило борд у петак када је последњи, чак седмосатни састанак одржан.

"Драго ми је да је већина играча остала у борду, а разумем и момке који су дали оставку. Био је турбуленатн састанак. Вилер Иванс ће бити вд представника тенисера, а онда ћемо видети у новембру. Тај последњи састанак је био заиста специјалан, мислим да се тако нешто није догодило у историји АТП-а. Мораћемо да нађемо нова решења, структуре које би решиле такве ствари, али то није посао играча, већ администрације. Надамо се да ће бити добрих решења у будућности.", закључио јеЂоковић.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар