Nole o Goranu, Marjanu, šta mu znači Vimbldon...

. . . i sukobu u ATP-u! "Dobro ga je imati sa moje strane mreže" tvrdi za Ivaniševića branilac titule na londonskom grend slemu.

Tenis 02.07.2019 | 22:48
Nole o Goranu, Marjanu, šta mu znači Vimbldon...
Novak je uz male probleme započeo juče odbranu trona na Vimbldonu pobedom u tri seta nad uvek nezgodnim Filipom Kolšrajberom. Po tradiciji u 13 časova po lokalnom vremenu otvorio je Central teren i tako ozvaničio početak 133. izdanja najprestižnijeg takmičenja u svetu belog sporta.

Gotovo rutinski trijumf nije mnogo interesovao predstavnike medija u Londonu, već njegov saradnja sa Goranom Ivaniševićem, tema o kojoj se mnogo prića ovih dana.

"Bilo je veoma jednostavno: Pošto sam se posavetovao sa Marjanom, pozvao sam Gorana da vidim da li je slobodan za vreme Vimbldona da probamo kako nam ide.", pojasnio je Novak, "Baš mi je drago što je prihvatio, nisam siguran samo li može da ostane ceo turnir. Naravno, videćemo i dokle ću ja doguram, a i on ima neke obaveze u drugoj sedmici. Za sada je sve super. Nas dvojica se dugo poznajemo, tako da nam nije trebalo puno da se osećamo komforno jedan uz drugog. Mislim, mi smo pijatelji, a i poslednjih godina on je bio trener mnogim mojim suparnicima, tako da smo se i često viđali na turnirima. Dobro ga je imati sa moje "strane mreže". On je divan čovek, šampion Vimbldona. Imali smo i zajedničkog trenera, Nikija Pilića. Dugo se znamo... Vidićemo kako će ići, ovo je samo proba, proceniću sa Marjanom, koji je i dalje moj trener i doneti odluku da li nastavljamo saradnju."

Đoković je četiri puta podizao pozlaćeni pehar Vimbldona, poslednji put pre godinu dana čime je prekunuo dvogodišnje mučenje sa poverdom lakta i padom motivacije i forme. On smatra da mu je svaki o četiri trijumfa mnogo značio u karijeri:

"Prvi put kada sam igrao Vimldon, prvi put sam i stao na tenisku travu. Imao sam 17 godina. Bilo je to posebno iskustvo, a onda sam ga kasnije i osvojio i tako ostvario dečačke snove. Svaki put kada bi pobedio na Vimbldonu, imao sam pozitivnu promenu u karijeri. Mislim da je trijumf iz 2014. bio baš ono što mi je trebalo, pošto od 2011. nisam osvojio ništa drugo osim Australijan opena. Tada sam u pet setova bio bolji od Federera..."

Novak, pored toga što je prvi reket sveta, prvi je i predstavnik igrača u upravljačkom telu ATP-a gde se u poslednje vreme dešavaju pravi lomovi. Suština je jednostavna - teniseri traže veći deo zarade turnira koji je sada negde oko 20 posto, dok npr. NBA igrači imaju više od 50 postio zarade klubova. Naravno, pritisak od vlasnika turnira na njihove ljude u ATP-u je veliki, te su krenuli i lomovi, pa je i nekoliko igrača napustilo bord u petak kada je poslednji, čak sedmosatni sastanak održan.

"Drago mi je da je većina igrača ostala u bordu, a razumem i momke koji su dali ostavku. Bio je turbulenatn sastanak. Viler Ivans će biti vd predstavnika tenisera, a onda ćemo videti u novembru. Taj poslednji sastanak je bio zaista specijalan, mislim da se tako nešto nije dogodilo u istoriji ATP-a. Moraćemo da nađemo nova rešenja, strukture koje bi rešile takve stvari, ali to nije posao igrača, već administracije. Nadamo se da će biti dobrih rešenja u budućnosti.", zaključio jeĐoković.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar