Прича: Друга шанса...

Ожеговић, Сума и Стевановић на новом почетку у Партизану.

Фудбал 02.07.2019 | 23:30
Прича: Друга шанса...
Свако креће у Словенију различито мотивисан. Гледаће Саво Милошевић како да што пре направи игру по сопственој жељи и угланца екипу за европску премијеру, настојаће староседеоци да задрже или поправе стартне позиције у освит сезоне, цаклиће се очи јуношама попут Лакчевића, Станојловића или Милосављевића што имају шансу да се наметну, док ће скоро двонедељни припремни период на Похорју имати за тројицу играча обрисе друге шансе.

Било је у њиховом досадашњем боравку у Хумској 1 светлих тренутака – Огњен Ожеговић је голом оверио прво европско пролеће после 12 година, Сејдуба Сума поентирао у европским квалификацијама против Олимпијакоса и Видеотона, Немања Стевановић се истакао феноменалном интервенцијом у последњем минуту финала Купа Србије 2017. године, међутим, општи је утисак да су остали недоречени. Зато ће им боравак повише Марибора послужити да убеде људе у Партизану да су вредни трајнег ангажмана и да се претходни стручни штаб о њих, можда, огрешио.

Заједнички именилац за сву тројицу је да су се вратили са позајмица. И да, ако је судити на основу почетка припрема, какве информације стижу из “Земунела“, делују мотивисано да постану адути Парног ваљка. Да оставе неки видљив траг и покажу како су црно-бели три појачања способни да регрутују из сопствених ресурса. Биће им та мисија, бар у почетку, врашки тешка, због различитих околности.

Примера ради, Ожеговић и Сума се нису наиграли фудбала током 2019. Бивши млади репрезентативац Србије је уписао тек осам мечева у Премијер лиги Русије и три у тамошњем купу, има по један гол и асистенцију, али и само 74 минута од марта до данас на стадионима највеће државе света. У Арсеналу из Туле више је био резерва него стартер и биће интересантно видети какву му је улогу наменио Саво Милошевић у Партизану. Има заговорника идеје да је Ожеговић кориснији кад уђе с клупе, да тад из неког беса даје више, да је непредвидив, опасан по гол и не би било изненађење да буде прва алтернатива Рикарду Гомешу (док је ту) или Умару Садику (кад дође). А није искључено и да их претекне, јер неких великих нападачких опција црно-бели у овом тренутку немају.

За разлику од Ожеговића који је нешто и играо, Сејдуба Сума није видео терен у 2019. кад су такмичарске утакмице у питању. У Израелу је био протагоноста тек 182 минута, а оно што је показивао на позајмицу није било много боље од издања у Партизану. Но, то је, кажу они који су га претходних дана скенирали, плусквамперфекат, гори Гвинејац од жеље да покаже да је материјал за први тим, најавио је тренер Милошевић да има план за њега и сад све зависи до самог Суме. Његов највећи балст је та цена од скоро 2.000.000 евра колико је, са све бонусима, коштао клуб, али можда баш актуелни тренер успе оно што нису претходна двојица. Нађе му “жицу“. Или одговарајуће место у екипи, за које сам бивши првотимац Слована уверава да је одмах иза шпица, а не да га гурају на крило, где је објективно неупотребљив.

У првој сезони у Хумској 1, кад се под командом Мирослава Ђукића играла запажена улога у Лиги Европе, и Ожеговић и Сума су били редовни чланови првог тима. А за то време Немања Стевановић је био ван конкуренције. Слат је најпре на позајмицу у Телеоптик, па у Рад, да би лане бранио за Чукарички и после 33 утакмице у Суперлиги процењено је да је зрео да се врати. Да се бори за статус. Додуше, њему је јасно ко је газда, памти се она изјава: “Док је Стојковић у Партизану, не желим да се враћам, нема потребе, он је легенда црно-белих, добро брани, голман је број 1“. Околности су се, ипак, промениле, ставови мало кориговали, али је и даље јасно да је повратком Стевановића са Бановог брда отворен конкурс за другог голмана. У оптицају су још Кљајић и Поповић. Сеозна је дуга, следе такмичења на три фронта, биће вероватно прилике да Немања стане који пут међу стативе, подебља учинак од седам званичних утакмица за црно-беле и сам себи поправи преговарачку позицију, јер му за 12 месеци истиче уговор.

Зато је шанса коју ће добити драгоцена.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар