Priča: Druga šansa...

Ožegović, Suma i Stevanović na novom početku u Partizanu.

Fudbal 02.07.2019 | 23:30
Priča: Druga šansa...
Svako kreće u Sloveniju različito motivisan. Gledaće Savo Milošević kako da što pre napravi igru po sopstvenoj želji i uglanca ekipu za evropsku premijeru, nastojaće starosedeoci da zadrže ili poprave startne pozicije u osvit sezone, cakliće se oči junošama poput Lakčevića, Stanojlovića ili Milosavljevića što imaju šansu da se nametnu, dok će skoro dvonedeljni pripremni period na Pohorju imati za trojicu igrača obrise druge šanse.

Bilo je u njihovom dosadašnjem boravku u Humskoj 1 svetlih trenutaka – Ognjen Ožegović je golom overio prvo evropsko proleće posle 12 godina, Sejduba Suma poentirao u evropskim kvalifikacijama protiv Olimpijakosa i Videotona, Nemanja Stevanović se istakao fenomenalnom intervencijom u poslednjem minutu finala Kupa Srbije 2017. godine, međutim, opšti je utisak da su ostali nedorečeni. Zato će im boravak poviše Maribora poslužiti da ubede ljude u Partizanu da su vredni trajneg angažmana i da se prethodni stručni štab o njih, možda, ogrešio.

Zajednički imenilac za svu trojicu je da su se vratili sa pozajmica. I da, ako je suditi na osnovu početka priprema, kakve informacije stižu iz “Zemunela“, deluju motivisano da postanu aduti Parnog valjka. Da ostave neki vidljiv trag i pokažu kako su crno-beli tri pojačanja sposobni da regrutuju iz sopstvenih resursa. Biće im ta misija, bar u početku, vraški teška, zbog različitih okolnosti.

Primera radi, Ožegović i Suma se nisu naigrali fudbala tokom 2019. Bivši mladi reprezentativac Srbije je upisao tek osam mečeva u Premijer ligi Rusije i tri u tamošnjem kupu, ima po jedan gol i asistenciju, ali i samo 74 minuta od marta do danas na stadionima najveće države sveta. U Arsenalu iz Tule više je bio rezerva nego starter i biće interesantno videti kakvu mu je ulogu namenio Savo Milošević u Partizanu. Ima zagovornika ideje da je Ožegović korisniji kad uđe s klupe, da tad iz nekog besa daje više, da je nepredvidiv, opasan po gol i ne bi bilo iznenađenje da bude prva alternativa Rikardu Gomešu (dok je tu) ili Umaru Sadiku (kad dođe). A nije isključeno i da ih pretekne, jer nekih velikih napadačkih opcija crno-beli u ovom trenutku nemaju.

Za razliku od Ožegovića koji je nešto i igrao, Sejduba Suma nije video teren u 2019. kad su takmičarske utakmice u pitanju. U Izraelu je bio protagonosta tek 182 minuta, a ono što je pokazivao na pozajmicu nije bilo mnogo bolje od izdanja u Partizanu. No, to je, kažu oni koji su ga prethodnih dana skenirali, pluskvamperfekat, gori Gvinejac od želje da pokaže da je materijal za prvi tim, najavio je trener Milošević da ima plan za njega i sad sve zavisi do samog Sume. Njegov najveći balst je ta cena od skoro 2.000.000 evra koliko je, sa sve bonusima, koštao klub, ali možda baš aktuelni trener uspe ono što nisu prethodna dvojica. Nađe mu “žicu“. Ili odgovarajuće mesto u ekipi, za koje sam bivši prvotimac Slovana uverava da je odmah iza špica, a ne da ga guraju na krilo, gde je objektivno neupotrebljiv.

U prvoj sezoni u Humskoj 1, kad se pod komandom Miroslava Đukića igrala zapažena uloga u Ligi Evrope, i Ožegović i Suma su bili redovni članovi prvog tima. A za to vreme Nemanja Stevanović je bio van konkurencije. Slat je najpre na pozajmicu u Teleoptik, pa u Rad, da bi lane branio za Čukarički i posle 33 utakmice u Superligi procenjeno je da je zreo da se vrati. Da se bori za status. Doduše, njemu je jasno ko je gazda, pamti se ona izjava: “Dok je Stojković u Partizanu, ne želim da se vraćam, nema potrebe, on je legenda crno-belih, dobro brani, golman je broj 1“. Okolnosti su se, ipak, promenile, stavovi malo korigovali, ali je i dalje jasno da je povratkom Stevanovića sa Banovog brda otvoren konkurs za drugog golmana. U opticaju su još Kljajić i Popović. Seozna je duga, slede takmičenja na tri fronta, biće verovatno prilike da Nemanja stane koji put među stative, podeblja učinak od sedam zvaničnih utakmica za crno-bele i sam sebi popravi pregovaračku poziciju, jer mu za 12 meseci ističe ugovor.

Zato je šansa koju će dobiti dragocena.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar