Резиме Звездиних припрема...

Милуновић број 1 на штоперу, Вукановићу озбиљна минутажа, Јевтовићу улога 12. играча. . .  На озбиљном испиту Жуле Стојковић, Вујадин Савић, па и Ричмонд Боаћи.

Фудбал 02.07.2019 | 23:00
Резиме Звездиних припрема...
Да Звезда у последњој провери – иако у шареном саставу - није скршила отпор аустријског друголигаша Блау Вајса утисак би био знатно неповољнији. Већ би се ушло у теорију о тиму који кубури са нападачком потенцијом и тешко добија утакмице. Овако, тим Владана Милојевић, који нема много дилема за дуел против Судуве, одржао је позитиван утисак стечен у поразу од Зенита. Била је то назнака тима који ће моћи да се такмичи у европскм квалификацијама.. Са много трчања и још више дисциплине.

Класичног јунака припрема – нема. Било је секвенци одличних партија појединаца, посебно везиста. Али за Владана Милојевића је битније да није било ни, условно речено, трагичара. Тачније, оних који су подбацили, мада се о учинку Ричмонда Боаћија може расправљати. О томе у наредним редовима.

ЗОРАН ПОПОВИЋ – Искористио је шансу изазвану одласком Милана Борјана на Голд Куп. Искусни Београђанин ће на почетку сезоне краткорочно имати статус првог чувара мреже. Више него заслужено. Чак и ако поменемо онај кикс против Клужа остаје оцена да делује врло стабилно и ауторатитативно. И да ту стабилност преноси на последњу линију. Екипа му верује, а то је за Поповићамного битније него одбрањени зицер Азмуну.

МАРКО ГОБЕЉИЋ – Недефинисани статус Филипа Стојковића погурао га је до прве опције ВладанаМилојевића на десном боку. Тренер Црвене звезде очигледно жели да се ослони на физичке предиспозиције црвено-белог универзалца. Није био константан у јаким проверама, али млади репрезентативац Србије Милан Гајић биће пред Сизифовском мисијом како би му угрозио статус. Делује зрелије у игри него пре годину дана и има још много резерве у његовој игри.

МИЛАН РОДИЋ – Није оставио никакав утисак против Клужа и Аполона. Ни добар. Ни лош. Сувише је био дискретан. Али утакмица са Зенитом је показала да би Владан Милојевић могао да добије од њега оно најбоље када буде најважније. Беспрекорно је деловао у дуел игри, дефанзивно стабилно. Мотвишу га јаки ривали. На Милојевићу је да га пробуди и за, условно речено, мале мечеве.

НЕМАЊА МИЛУНОВИЋ – Комбинацијом хвалоспева генерални директор Црвене звезде ЗвезданТерзић покушао је да га охрабри као Косанчић Милан Цара Лазара пред Косовски Бој. Велико аконтационо поверење добио је бивши репрезентативац Србије. Пре ових припрема мало тога је показао – готово ништа. Правдали су га на Маракани да је имао дугу паузу, и да ће му нови припремни период добро доћи да се врати на некадашњи ниво. Лако је добијао дуеле са Дзјубом. Може то да буде прекретница његовог самопоуздања, мада му такви “тешкаши“ леже. Видећемо да ли је спреман да брани “ливаду“ иза својих леђа.

РАДОВАН ПАНКОВ – Штета што је кубурио са повредом предње ложе. Одиграо је само 45 минута против Зенита. Да је био у погону, имао би улогу статера у Риги. Обећава, али за кнкретну оцену биће потребан већи узорак утакмица.

ВУЈАДИН САВИЋ – Кроз тежак период је прошао бивши капитен. Био је у једном тренутку отписан,али је показао да се неће предати без борбе. Макар док не оде у иностранство. Биће занимљиво видети у ком правцу ће се одвијати његов статус док је у Звезди. За једно место ће се борити са Панковоми Бабићем, пошто је Милуновић неприкосновен. Био више него солидан против Зенита, дао гол Клужу.

ФИЛИП СТОЈКОВИЋ – Мораће да покаже од каквог је материјала саткан. Сигурно му није свеједно, јер је друга опција. Више играо као штопер, и то коректно. Међутим, изгледа да га Милојевић не види.

БРАНКО ЈОВИЧИЋ – Кубурио са прехладом. Међутим, против Зенита је показао зашто је глатко одбијена понуда Нима од 750.000 евра. Сигурни смо да ће повремено и даље нервирати навијаче Црвене звезде, али… Док се Кањас не уклопи популарни Бакула је проверена опција.

ГОРАН ЧАУШИЧ – Тешко ће до битних минута у важним мечевима. Изашао је из минус сезоне, мора да буде свестан да ће му се свака грешка гледати кроз највећу могућу лупу. Био је на неким мечевима у солидном ритму, али…

ЕЛ ФАРДУ БЕН – Још се намешта. Није био ни приближно опасан колико може. Милојевић га је користио на више позиција. Остао е без конкретног учинка, али је стално радио, стално се нудио.

ДУШАН ЈОВАНЧИЋ – Није га слушала лопта како уме. Има нешто офанзивнију улогу, не плаши се да преузме одговорност. Промашио је два зицера против Клужа. Али да поновимо: велика је ствар што преузиме одговорност и тражи лопту у сваком моменту. На тај начин одмара Марина и Иванића.

МИРКО ИВАНИЋ – Све смо већ рекли у анализи меч са Зенитом. Десетка је његово природно окружење. Опасан када је са лоптом у ногама окренут лицем ка голу. Шутирао је, одигравао као најбоља мартинела. Када за неког играча Црвена звезда плати 1.300.000 евра онда очекује да се он понавља. То ће бити највећи изазов за некадашњег капитена Војводине.

МАРКО МАРИН – Номинално има улогу крила, практично играч са највећом слободом у игри Црвене звезде. У модификованом везном реду Владана Милојевића имаће кључну улогу, од чијег расположења ће све зависити. Играч највише класе и нови капитен повремено је пуштао магију. Али само повремено. Имаће велики терет на леђима, јер сви од њега очекују да небо изнад Маракане обоји бојама Лиге шампиона. Као и Иванићу недостајала му је константност.

МИЛОШ ВУЛИЋ - И о њему смо много тога рекли. Назире се озбиљно знање у његовим потезима. Изгледа да ће бити боље за све да оде на позајмицу и кроз редовну минутажу покаже да се неко о њега заиста огрешио.

ЕРИК ЈИРКА – Атлетске способности му нису побољшале статус. Нешто недостаје. Мораће да буде или опаснији у офанзиви или још стабилнији у дефанзиви, јер га је Милојевић користио као бека. Мораће на шестомесечну дораду.

ВЕЉКО СИМИЋ – Енергија је ту. Показао је да може да буде од користи. Макар као алтернативно крило.

АЛЕКСА ВУКАНОВИЋ – Нешто наговештава да би могао да буде џокер Владана Милојевића. Дуг и брз корак, способност да се ували Банету Ивановићу и послужи Јевтовића за зицер… Може да игра на три позиције. Чак смемо да кажемо да ће имати озбиљну минутажу.

МИЛАН ЈЕВТОВИЋ – Предвиђамо му улогу 12. играча. Дуваће за петама Ел Фарду Бену. Прави “вингер“, потребан сваком тренингу. Није то било лоше, посебно ако му се статус у прошлој сезони узме као олакшавајућа околност.

РИЧМОНД БОАЋИ – Сваки пут када је лежао на земљи у стручном штабу Црвене звезде су се хватали за главу. Једина добра ствар је што није пропустио ниједан тренинг. Остало – за заборав. Мораће што пре да затресе мрежу, или ће ући у голгетерску параноју.

НИКОЛА КРСТОВИЋ – Храброст својествена за Црногорце је – ту. Исто тако и фина грађа за нападача. Међутим, мораће да пролије много зноја у индивидуланом раду са МиланомКосановићем. Чекају га часови завршнице. 

МЛАДИ ИГРАЧИ: Највише минута имао је Конатар јер је уз Родића био једини леви бек. Недостаје му физика, мада је потенцијал ту. Мало времена на терену су провели Југ Станојев и Гаврић. Вероватно ће у Графичар, као и голман Станковић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФК Црвена звезда

Коментари / 0

Оставите коментар