Rezime Zvezdinih priprema...

Milunović broj 1 na štoperu, Vukanoviću ozbiljna minutaža, Jevtoviću uloga 12. igrača. . .  Na ozbiljnom ispitu Žule Stojković, Vujadin Savić, pa i Ričmond Boaći.

Fudbal 02.07.2019 | 23:00
Rezime Zvezdinih priprema...
Da Zvezda u poslednjoj proveri – iako u šarenom sastavu - nije skršila otpor austrijskog drugoligaša Blau Vajsa utisak bi bio znatno nepovoljniji. Već bi se ušlo u teoriju o timu koji kuburi sa napadačkom potencijom i teško dobija utakmice. Ovako, tim Vladana Milojević, koji nema mnogo dilema za duel protiv Suduve, održao je pozitivan utisak stečen u porazu od Zenita. Bila je to naznaka tima koji će moći da se takmiči u evropskm kvalifikacijama.. Sa mnogo trčanja i još više discipline.

Klasičnog junaka priprema – nema. Bilo je sekvenci odličnih partija pojedinaca, posebno vezista. Ali za Vladana Milojevića je bitnije da nije bilo ni, uslovno rečeno, tragičara. Tačnije, onih koji su podbacili, mada se o učinku Ričmonda Boaćija može raspravljati. O tome u narednim redovima.

ZORAN POPOVIĆ – Iskoristio je šansu izazvanu odlaskom Milana Borjana na Gold Kup. Iskusni Beograđanin će na početku sezone kratkoročno imati status prvog čuvara mreže. Više nego zasluženo. Čak i ako pomenemo onaj kiks protiv Kluža ostaje ocena da deluje vrlo stabilno i autoratitativno. I da tu stabilnost prenosi na poslednju liniju. Ekipa mu veruje, a to je za Popovićamnogo bitnije nego odbranjeni zicer Azmunu.

MARKO GOBELJIĆ – Nedefinisani status Filipa Stojkovića pogurao ga je do prve opcije VladanaMilojevića na desnom boku. Trener Crvene zvezde očigledno želi da se osloni na fizičke predispozicije crveno-belog univerzalca. Nije bio konstantan u jakim proverama, ali mladi reprezentativac Srbije Milan Gajić biće pred Sizifovskom misijom kako bi mu ugrozio status. Deluje zrelije u igri nego pre godinu dana i ima još mnogo rezerve u njegovoj igri.

MILAN RODIĆ – Nije ostavio nikakav utisak protiv Kluža i Apolona. Ni dobar. Ni loš. Suviše je bio diskretan. Ali utakmica sa Zenitom je pokazala da bi Vladan Milojević mogao da dobije od njega ono najbolje kada bude najvažnije. Besprekorno je delovao u duel igri, defanzivno stabilno. Motvišu ga jaki rivali. Na Milojeviću je da ga probudi i za, uslovno rečeno, male mečeve.

NEMANJA MILUNOVIĆ – Kombinacijom hvalospeva generalni direktor Crvene zvezde ZvezdanTerzić pokušao je da ga ohrabri kao Kosančić Milan Cara Lazara pred Kosovski Boj. Veliko akontaciono poverenje dobio je bivši reprezentativac Srbije. Pre ovih priprema malo toga je pokazao – gotovo ništa. Pravdali su ga na Marakani da je imao dugu pauzu, i da će mu novi pripremni period dobro doći da se vrati na nekadašnji nivo. Lako je dobijao duele sa Dzjubom. Može to da bude prekretnica njegovog samopouzdanja, mada mu takvi “teškaši“ leže. Videćemo da li je spreman da brani “livadu“ iza svojih leđa.

RADOVAN PANKOV – Šteta što je kuburio sa povredom prednje lože. Odigrao je samo 45 minuta protiv Zenita. Da je bio u pogonu, imao bi ulogu statera u Rigi. Obećava, ali za knkretnu ocenu biće potreban veći uzorak utakmica.

VUJADIN SAVIĆ – Kroz težak period je prošao bivši kapiten. Bio je u jednom trenutku otpisan,ali je pokazao da se neće predati bez borbe. Makar dok ne ode u inostranstvo. Biće zanimljivo videti u kom pravcu će se odvijati njegov status dok je u Zvezdi. Za jedno mesto će se boriti sa Pankovomi Babićem, pošto je Milunović neprikosnoven. Bio više nego solidan protiv Zenita, dao gol Klužu.

FILIP STOJKOVIĆ – Moraće da pokaže od kakvog je materijala satkan. Sigurno mu nije svejedno, jer je druga opcija. Više igrao kao štoper, i to korektno. Međutim, izgleda da ga Milojević ne vidi.

BRANKO JOVIČIĆ – Kuburio sa prehladom. Međutim, protiv Zenita je pokazao zašto je glatko odbijena ponuda Nima od 750.000 evra. Sigurni smo da će povremeno i dalje nervirati navijače Crvene zvezde, ali… Dok se Kanjas ne uklopi popularni Bakula je proverena opcija.

GORAN ČAUŠIČ – Teško će do bitnih minuta u važnim mečevima. Izašao je iz minus sezone, mora da bude svestan da će mu se svaka greška gledati kroz najveću moguću lupu. Bio je na nekim mečevima u solidnom ritmu, ali…

EL FARDU BEN – Još se namešta. Nije bio ni približno opasan koliko može. Milojević ga je koristio na više pozicija. Ostao e bez konkretnog učinka, ali je stalno radio, stalno se nudio.

DUŠAN JOVANČIĆ – Nije ga slušala lopta kako ume. Ima nešto ofanzivniju ulogu, ne plaši se da preuzme odgovornost. Promašio je dva zicera protiv Kluža. Ali da ponovimo: velika je stvar što preuzime odgovornost i traži loptu u svakom momentu. Na taj način odmara Marina i Ivanića.

MIRKO IVANIĆ – Sve smo već rekli u analizi meč sa Zenitom. Desetka je njegovo prirodno okruženje. Opasan kada je sa loptom u nogama okrenut licem ka golu. Šutirao je, odigravao kao najbolja martinela. Kada za nekog igrača Crvena zvezda plati 1.300.000 evra onda očekuje da se on ponavlja. To će biti najveći izazov za nekadašnjeg kapitena Vojvodine.

MARKO MARIN – Nominalno ima ulogu krila, praktično igrač sa najvećom slobodom u igri Crvene zvezde. U modifikovanom veznom redu Vladana Milojevića imaće ključnu ulogu, od čijeg raspoloženja će sve zavisiti. Igrač najviše klase i novi kapiten povremeno je puštao magiju. Ali samo povremeno. Imaće veliki teret na leđima, jer svi od njega očekuju da nebo iznad Marakane oboji bojama Lige šampiona. Kao i Ivaniću nedostajala mu je konstantnost.

MILOŠ VULIĆ - I o njemu smo mnogo toga rekli. Nazire se ozbiljno znanje u njegovim potezima. Izgleda da će biti bolje za sve da ode na pozajmicu i kroz redovnu minutažu pokaže da se neko o njega zaista ogrešio.

ERIK JIRKA – Atletske sposobnosti mu nisu poboljšale status. Nešto nedostaje. Moraće da bude ili opasniji u ofanzivi ili još stabilniji u defanzivi, jer ga je Milojević koristio kao beka. Moraće na šestomesečnu doradu.

VELJKO SIMIĆ – Energija je tu. Pokazao je da može da bude od koristi. Makar kao alternativno krilo.

ALEKSA VUKANOVIĆ – Nešto nagoveštava da bi mogao da bude džoker Vladana Milojevića. Dug i brz korak, sposobnost da se uvali Banetu Ivanoviću i posluži Jevtovića za zicer… Može da igra na tri pozicije. Čak smemo da kažemo da će imati ozbiljnu minutažu.

MILAN JEVTOVIĆ – Predviđamo mu ulogu 12. igrača. Duvaće za petama El Fardu Benu. Pravi “vinger“, potreban svakom treningu. Nije to bilo loše, posebno ako mu se status u prošloj sezoni uzme kao olakšavajuća okolnost.

RIČMOND BOAĆI – Svaki put kada je ležao na zemlji u stručnom štabu Crvene zvezde su se hvatali za glavu. Jedina dobra stvar je što nije propustio nijedan trening. Ostalo – za zaborav. Moraće što pre da zatrese mrežu, ili će ući u golgetersku paranoju.

NIKOLA KRSTOVIĆ – Hrabrost svojestvena za Crnogorce je – tu. Isto tako i fina građa za napadača. Međutim, moraće da prolije mnogo znoja u individulanom radu sa MilanomKosanovićem. Čekaju ga časovi završnice. 

MLADI IGRAČI: Najviše minuta imao je Konatar jer je uz Rodića bio jedini levi bek. Nedostaje mu fizika, mada je potencijal tu. Malo vremena na terenu su proveli Jug Stanojev i Gavrić. Verovatno će u Grafičar, kao i golman Stanković.

Izvor: mozzartsport

FOTO: FK Crvena zvezda

Komentari / 0

Ostavite komentar